Ο Σέρβος επικράτησε 3-1 σετ

Την κατάκτηση του πρώτου Γουίμπλεντον στην καριέρα του και την αναρρίχηση στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης πανηγυρίζει ο νέος… βασιλιάς του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Σέρβος επικράτησε 3-1 σετ (6-4,6-1,1-6,6-3) του Ράφαελ Ναδάλ στον μεγάλο τελικό του αγγλικού όπεν και έπιασε κορυφή.

Είναι η πρώτη φορά που ο 24χρονος τενίστας φτάνει στην κατάκτηση του Γουίμπλεντον και μόλις η τρίτη ενός τουρνουά γκραντ σλαμ αντί δέκα του Ναδάλ, ο οποίος έπεσε στο νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο Σέρβος φαίνεται ότι έχει πάρει τον… αέρα του Ισπανού. Τα μεταξύ τους παιχνίδια μπορεί να είναι 16-12 υπέρ του Ναδάλ, αλλά κανείς άλλος αθλητής δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει τον Ισπανό πάνω από 8 φορές!
Μάλιστα, ο Ναδάλ είχε να χάσει στο Γουίμπλεντον από τον τελικό του 2007 που είχε ηττηθεί από τον Φέντερερ και ήταν επί 20 παιχνίδια αήττητος.

«Η καλύτερη ημέρα της ζωής μου»
Ευτυχισμένος δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την απονομή του. «Αυτή είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου. Τη νίκη σε αυτό το τουρνουά πάντα την ονειρευόμουν. Οταν παίζεις κόντρα στον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Ναδάλ, πρέπει να παίξεις το καλύτερο παιχνίδι σου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.