Συνεδριάζουν για το νομοσχέδιο στην ανώτατη εκπαίδευση

Συνεδριάζουν εκτάκτως από το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, οι πρόεδροι των ΤΕΙ για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, που δίνεται σήμερα στις διοικήσεις πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων και στην δημοσιότητα.
Ο πρόεδρος των διδασκόντων ΤΕΙ Γ. Τσάκνης δήλωσε σήμερα ότι οι νέες διατάξεις του υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαψεύσεις μας αναφορικά με τις χύδην διαρροές στον Τύπο ως προς το Νόμο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, κάποιοι συνεχίζουν να “μεταφράζουν” κατά το δοκούν όσες πληροφορίες έχουν και να δημιουργούν λάθος εντυπώσεις».

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας, «για μία ακόμα φορά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, διευκρινίζει τα εξής:

– Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής διδάκτρων στους φοιτητές, όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν.

– Μετά τη χρονική διάρκεια σπουδών ν+2 (όπου ν είναι ο κανονικός χρόνος φοίτησης συν δύο χρόνια) και ν+ν για τους μερικής φοίτησης, το κάθε Ίδρυμα θα αποφασίζει τους τρόπους και τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της φοιτητικής ιδιότητας.

– Τα συγγράμματα θα συνεχίσουν να διανέμονται κανονικά. Σε 3 χρόνια όλα θα είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο.

Όπως σημειώνεται ακόμη «πραγματικά απορούμε πόθεν προκύπτει ότι η σίτιση θα υφίσταται μόνο αν η σχολή έχει χρήματα…» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ματαιοπονούν, όποιοι καλλιεργούν τεχνητή ένταση ψαρεύοντας σε θολά νερά».
Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου αύριο θα έχει για το θέμα αυτό συναντήσεις με τους καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Μάρνυ Παπαματθαίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.