Το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας

Δυναμικό παρών έδωσαν οι «Αγανακτισμένοι» για 6η Κυριακή και 40η συνεχόμενη ημέρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του Μνημονίου και της Αστυνομίας. Ένταση δημιουργήθηκε το βράδυ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.
Συγκεκριμενα, από νωρίς το απόγευμα, οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και όσο περνούσε η ώρα γίνονταν ολοένα και περισσότεροι.

Οι διαδηλωτές, μπροστά από το Κοινοβούλιο, φώναζαν συνθήματα κατά του Μνημονίου και ζητούσαν την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.
Παράλληλα, με τα συνθήματα, αποδοκίμαζαν τις αστυνομικές δυνάμεις για την αλόγιστη χρήση χημικών και βίας στη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης εβδομάδας.

Το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, στην πίσω πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η χρήση χημικών κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ένας 53χρονος, που δέχθηκε επίθεση από ομάδα 200 ατόμων, καθώς θεώρησαν ότι είναι υπάλληλος της Ασφάλειας. Ο ίδιος ο 53χρονος δηλώνει ερευνητής δημοσίου θεαμάτος.

Αργά το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των «Αγανακτισμένων», υπό το πρίσμα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.