Εντοπίστηκε σε καταψυγμένο κιμά και σουτζουκάκια

Το βακτήριο E. Coli O157 το οποίο ανιχνεύθηκε σε κατεψυγμένο προϊόν κιμά και σε κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια (και τα δύο από βοδινό κρέας) που διακινήθηκαν από δύο γερμανικές επιχειρήσεις στην Eλληνική εταιρεία LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε., είναι διαφορετικό από τον ορότυπο Ο104 που προκάλεσε πρόσφατα μεγάλες επιδημίες στη Γερμανία και στη Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).

Ήδη από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων έχει απαιτηθεί η άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων και συνεστήθη η αποφυγή της κατανάλωσης τους.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την ανάγκη τηρήσης των απαραίτητων κανόνων υγιεινής κατά τη διάρκεια χειρισμού και κατανάλωσης τροφίμων, παραθέτει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

-Την υγιεινή των χεριών κατά τον χειρισμό των τροφίμων, πριν από την κατανάλωση τροφής και μετά από τη χρήση τουαλέτας.

-Το καλό μαγείρεμα των τροφών (θερμοκρασία > 70 βαθμών για περισσότερο από 2 λεπτά).

-Τον διαχωρισμό ωμών από μαγειρεμένα τρόφιμα και ιδιαίτερα την προσοχή στον ξεχωριστό χειρισμό των ωμών κρεάτων από ωμά λαχανικά

-Σε περίπτωση που καταναλωτές των παραπάνω προϊόντων εμφανίσουν κλινική συμπτωματολογία γαστρεντερίτιδας συστήνεται η επικοινωνία με γιατρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.