Ο Δήμαρχος Γρεβενών και πρόεδρος της ΑνΓρε κ.Δημοσθένης Κουπτσίδης επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2011 την πόλη της Κρακοβίας, όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Υποδομών και Μεταφορών της πόλης, κ. Tadeusz Trzmiel. Ο αντιδήμαρχος της Κρακοβίας παρουσίασε το ολοκληρωμένο σύστημα αστικών μεταφορών της πόλης και όλες τις πρόσφατες καινοτόμες παρεμβάσεις τόσο στις υποδομές, όσο και σε ήπια μέτρα για βελτίωση των μεταφορών. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των έργων που εφαρμόστηκαν στον τομέα των αστικών μεταφορών από την ομάδα ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Κρακοβίας, ενώ έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την εφαρμογή του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δημόσιας Χρήσης που χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η πρωτοβουλία αυτή χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει Ευρωπαϊκές πόλεις στο να εισάγουν και να δοκιμάσουν φιλόδοξα και καινοτόμα μέτρα που έχουν ως στόχο την βελτίωση των αστικών μεταφορών. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, οι πόλεις συνδυάζουν ένα σύνολο μέτρων που επιλέγονται συγκεκριμένα για να εφαρμοστούν ανάλογα με τα ζητούμενα της κάθε πόλης. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται συναντήσεις εργασίας εταίρων που ήδη έχουν εφαρμόσει καινοτόμα συστήματα μεταφορών με εταίρους από νεότερα σχέδια δράσης που επιθυμούν να αποκτήσουν την εμπειρία, να ανταλλάξουν ιδέες και να μοιρασθούν καλές πρακτικές.

Το σχέδιο δράσης της Αναπτυξιακής Γρεβενών επικεντρώνεται σε μια μελέτη σκοπιμότητας για ενδεχόμενη εισαγωγή Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δημόσιας Χρήσης καθώς και μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των ποδηλάτων στην πόλη.
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα για το ίδιο πρόγραμμα, στην οποία θα συμμετάσχουν εισηγητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.