Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά:Στο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος του Barumbu του Κονγκό

29 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στα Γρεβενά βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης του Κονγκό Μπαρουμπού, Hypplite Nzita Mpongi συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Ελληνοκογκολέζικου Επιμελητηρίου Άγγελο Βάζα. Στο Δημαρχείο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, παρουσία και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γρεβενών Νίκου Ράμμου, όπου αναφερόμενος στον λόγο της επίσκεψής του ο Δήμαρχος από το Κονγκό, είπε πως ζητά από τους Γρεβενιώτες επιχειρηματίες να επενδύσουν στο Κονγκό αφού οι συνθήκες είναι κατάλληλες για πολλές δουλειές στην Αφρικανική αυτή χώρα. Στην συνέχεια, επισκεπτόμενος το Διοικητήριο Γρεβενών όπου εκεί πραγματοποιούνταν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Hypplite Nzita Mpongi, παίρνοντας τον λόγο επανέλαβε τους λόγους της επίσκεψής του και ζήτησε από τις επιχειρήσεις των Γρεβενών να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης του που αριθμεί 130.000 κατοίκους.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών στη δική του τοποθέτηση, ανέφερε πως θα γίνει “αδελφοποίηση” ανάμεσα στα Γρεβενά και την πόλη Barumbu και πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μία ακόμη συνάντηση για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες.

Τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη- αποστολή από εκπροσώπους του Νομού Γρεβενών στο Κονγκό για να εκτιμήσουν από κοντά τις συνθήκες αλλά και τους τρόπους συνεργασίας.

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2011 at 22:34 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply