Η «βεντέτα» μεταξύ αντεξουσιαστών και χρυσαυγιτών, ήταν το έναυσμα για εκτεταμένες συγκρούσεις στην πλατεία

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται ως αυτή την ώρα στο Σύνταγμα μετά τα συλλαλητήρια το πρωί της Τρίτης από το ΠΑΜΕ και τη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, και ενώ στην πλατεία οι ομάδες των «αγανακτισμένων» είχαν αραιώσει.
Νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι είχαν φτάσει στο Σύνταγμα ακολουθώντας την πορεία της ΓΣΕΕ, παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Οθωνος, όπου λίγο μετά τις 2 μ.μ. άρχισαν να αντιπαρατίθενται με τις δυνάμεις της Χρυσής Αυγής που όλο αυτό τον καιρό κρατούν το ίδιο τμήμα της πλατείας.

Με την εμφάνιση των ΜΑΤ που επιχείρησαν να αποτρέψουν τη σύγκρουση των δύο ομάδων ξεκίνησαν και τα επεισόδια αφού οι νεαροί απάντησαν με πέτρες και ξύλα και η αστυνομία με δακρυγόνα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγα λεπτά αργότερα προς την πλευρά της οδού Φιλελλήνων όπου η αστυνομία είχε απωθήσει τους αντιεξουσιαστές. Σε εκείνο το σημείο έπεσε και η πρώτη μολότοφ.
Μετά το κυνηγητό τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν από την άλλη πλευρά της κάτω πλατείας στο ύψος της οδού Καραγεώργη Σερβίας όπου μία από τις μολότοφ έσκασε στην πλαϊνή είσοδο του βιβλιοπωλείου Public ενώ η αστυνομία απαντούσε με βροχή δακρυγόνων. Παρόλ΄ αυτά οι έφοδοι των νεαρών συνεχίστηκαν και οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στη Σταδίου όπου αντιεξουσιαστές εκτόξευαν πέτρες κατά των αστυνομικών και εκείνοι χημικά. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 2.30 μ.μ., μια νέα μολότοφ έβαλε φωτιά στις τέντες του καφέ του βιβλιοπωλείου, στο πεζοδρόμιου της κάτω πλευράς της πλατείας με αποτέλεσμα η περιοχή να «πνιγεί» από μαύρους καπνούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα χημικά, έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Ολη αυτή την ώρα οι εκκλήσεις των οργανωτών ήταν συνεχείς για να παραμείνουν οι αγανακτισμένοι στην πλατεία – κάποιος μάλιστα, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, άρχισε να παίζει κρητική λύρα. Ενταση δημιουργήθηκε ξανά λίγο πριν από τις 3 μ.μ. στην πάνω πλευρά της πλατείας όταν η διμοιρία που βρισκόταν στην Κριεζώτου άρχισε να πλησιάζει προς το Σύνταγμα για να κρατήσει εκεί τους συγκεντρωμένους.

Οι τραυματίες
Ενας πολίτης και τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τρίτης. Οι αστυνομικοί έχουν δεχτεί πέτρες και αντικείμενα, ενώ ο πολίτης, τραυματίστηκε σε στοά της οδού Οθωνος κατά τη διάρκεια του κυνηγητού μεταξύ αντεξουσιαστών και ακροδεξιών στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο και ο τραυματισμός του χαρακτηρίζεται ελαφρύς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.