Λειτουργία στο Μαρούσι

«Κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει, ως έθνος ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας την Κυριακή στο δημαρχείο Αμαρουσίου, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα «σε δύσκολες μέρες», όπως είπε.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε το πρωί της Κυριακής στη λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι και αργότερα βρέθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου όπου συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο (που εξακολουθεί να αναρρώνει από το κάταγμα στο πόδι του).
Στην είσοδο του δημαρχείου τον υποδέχθηκε με θερμά λόγια ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης . Ο Οικουμενικός πατριάρχης, απαντώντας αναφέρθηκε στις «δοκιμασίες» που περνά ο ελληνικός λαός λέγοντας ότι ήρθε στην Αθήνα σε δύσκολες ημέρες.

«Θέλουμε να σας πούμε θαρσείτε και μη καταβάλλεσθε από την κρίση» είπε και πρόσθεσε ότι «από την εμπειρία μας, κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει, ενώ ως έθνος, ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε».
Στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου, παρουσία των μητροπολιτών, κληρικών, βουλευτών και πλήθους κατοίκων του Αμαρουσίου ο κ. Βαρθολομαίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης του Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και αυτός στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει ο τόπος, λέγοντας πως η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη «δίνει δύναμη και ελπίδα σε όλους, καθώς η κοινωνία μας βρίσκεται σε σύγχυση, βιώνοντας την ανασφάλεια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως έχει τη δύναμη να προσφέρει διέξοδο».
Επισήμανε ακόμη ότι «ο λαός προσβλέπει στην πνευματική δύναμη του Πατριαρχείου, που πάντα ακόμη και σε περισσότερο δύσκολους καιρούς, υπήρξε φάρος ελπίδας και στήριγμα του γένους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει ο Πατριάρχης, ως πνευματικός και θρησκευτικός ηγέτης όλων των Ορθοδόξων».

Αργότερα, ο κ. Βαρθολομαίος παρέστη στην ειδική τελετή στο πάρκο μπροστά από το Αμαλίειο Ορφανοτροφείο προς τιμήν της Γιουνίς Κέννεντυ Σράιβερ, που εμπνεύστηκε την ιδέα των Special Olympics.
«Οι δυσκολίες δεν είναι μόνο για τους ανάπηρους, αλλά και για τους υγιείς. Η εκκλησία μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλόν της ζωής, πάντοτε με αγάπη προς όλους τους ανθρώπους μας» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.