Με σύνθημα «48 ώρες στο δρόμο» οι αγανακτισμένοι καλούν τους πολίτες σε αποκλεισμό της βουλής και συμμετοχή στην μεγάλη κινητοποίηση της Τρίτης και Τετάρτης, 28 και 29 Ιουνίου, αντίστοιχα, διαμαρτυρόμενοι για την συζήτηση και ψήφιση (;) του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Η ομάδα εξορμήσεων ήδη μοιράζει σε στάσεις του μετρό, του ΗΣΑΠ και σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας φυλλάδια που καλούν τον κόσμο να μείνει 48 ώρες στον δρόμο και να περικυκλώσει μεθαύριο τη Βουλή από τη Λ. Αμαλίας και με άλλα δύο μπλόκα από το Καλλιμάρμαρο και την πλευρά της Ριζάρη. Μηχανοκίνητη πορεία προς το Σύνταγμα διοργανώνουν και οι «Μοτο-Αγανακτισμένοι», από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.
Για 33η ημέρα και για πέμπτη Κυριακή, οι Αγανακτισμένοι, πιστοί στο ραντεβού τους, βρέθηκαν και χθες στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το κτίριο της Βουλής.
Φωνάζοντας συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ προετοιμάζονται για πιο δυναμικό «παρών» κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και την Τετάρτη, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Στις 7 το απόγευμα και για περισσότερο από μία ώρα, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» απέκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό Συντάγματος, εμποδίζοντας τους επιβάτες να ακυρώνουν τα εισιτήρια τους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.