Μειωμένες κατά 14% οι πιθανότητες να πεθάνουν – αν ασθενήσουν – έχουν οι παντρεμένοι

Οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου και άλλες διαδεδομένες μορφές της ασθένειας, μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες καταπολέμησής της ανεβαίνοντας τα…σκαλιά της εκκλησίας, όπως δείχνει μια νέα έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ερευνητές του πανεπιστημίου Brigham Young διαπίστωσαν ότι οι καρινοπαθείς που είναι παντρεμένοι έχουν 14% μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο. Το «πλεονέκτημα» του να έχει κανείς σύζυγο αποδείχθηκε ισάξια ευεργετικό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.
Η έρευνα επίσης επισήμανε ότι οι παντρεμένοι ασθενείς είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωσθεί η εξέλιξη της ασθένειας και πολλές φορές επέλεξαν πιο επιθετικές μορφές θεραπείας.
Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το πώς μια ληξιαρχική πράξη γάμου μπορεί να βοηθήσει τους καρκινοπαθείς, αλλά θεωρούν ότι οι σύζυγοι συμπεριφέρονται ως σημαντικοί, ανεπίσημοι υποστηρικτές και “νοσηλευτές”, ενισχύοντας την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Ο έλεγχος του σταδίου στο οποίο ανιχνεύθηκε ο καρκίνος είναι το κλειδί. Χωρίς αυτό, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η ανάλυση βασίζεται σε διάγνωση, είπε ο Σβεν Ουίλσον, μελετητής συγγραφέας και καθηγητής στο Brigham Young University.
Η μελέτη έχει δημοσιευθεί online στην εφημερίδα Cancer Epidemiology. Δείχνει ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι οι υγιείς άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν ή να παραμείνουν παντρεμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.