Δείτε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Γρεβενών μετά από απόφαση του  καταγγέλλει την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Ειδικού Γραμματέα κ. Μιχάλη Κοντογιάννη να καταργήσουν  τα ολοήμερα σχολεία (τα κάτω από 6/θέσια) και να μετατρέψουν τα υπόλοιπα επίσημα σε «παιδοφυλακτήρια», αφού θα φοιτούν σ’ αυτό μόνο παιδιά εργαζόμενων γονέων. Ο κλάδος μας στήριξε τα ολοήμερα σχολεία, όλα αυτά τα χρόνια παρά τα όποια προβλήματα, γιατί προσφέρουν σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, ιδιαίτερα στα παιδιά των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων αλλά και στα παιδιά της υπαίθρου, τους μαθητές των μικρότερων σχολείων  όπως αυτών του νομού μας   .
Ακόμη καταγγέλλουμε  την κατάργηση της διδασκαλίας των δύο γλωσσών με ελεύθερη επιλογή από το μαθητή γιατί το μάθημα της δεύτερης ξένης γλώσσας  λειτουργεί από το 2005  με αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα  και το σημαντικότερο είναι ότι αφαιρεί το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής της γλώσσας,  από το μαθητή.
Αποτέλεσμα δε των αποφάσεων αυτών  είναι  η απώλεια πολλών θέσεων εργασίας από τους συναδέλφους που διδάσκουν ξένες γλώσσες  αλλά και  η απώλεια  οργανικών θέσεων συναδέλφων, από την κατάργηση   των ολοήμερων σχολείων που υπηρετούσαν.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να συναισθανθεί το βαρύτατο ατόπημά της και να ανακαλέσει άμεσα τις  απαράδεκτες αποφάσεις  της.
Σε διαφορετική περίπτωση θα βρει απέναντί της ολόκληρο τον κλάδο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λόλας  Γρηγόριος                                             Καψάλη  Έλενα

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου
που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουνίου 2011 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος Λόλας Γρηγόριος
Αντιπρόεδρος Δρομπούρας Γεώργιος
Γεν. Γραμματέας Καψάλη Έλενα
Ταμίας Μπούσιος Νικόλαος
Μέλη
Λιάμπας Στέργιος
Τζιώλας Ιωάννης
Ψευτογκάς Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.