…”Το κτιριακό πρέπει κάποια στιγμή να επιλυθεί”

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 21 Ιουνίου, τα μέλη της Ε.Α.Υ. Γρεβενών μπροστά από το Αστυνομικό τμήμα στην οδό Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Τριγώνης πριν την ανάγνωση του Ψηφίσματος υπενθύμισε στα μέλη  την μεγάλη  συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα, όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, και ακόμη ανέφερε ενδεικτικά πως ένας αστυνομικός μετά τα τελευταία οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης χάνει κατά μέσο όρο τον χρόνο περίπου 3.000€ και πως με την ψήφιση-εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου το ποσό αυτό θα αγγίξει τις 4.000€ ανά εργαζόμενο.

Ο Πρόεδρος επισκεπτόμενος τον Star-fm, εξέφρασε το παράπονό του διότι στην κινητοπόιηση της Τρίτης μετείχαν περίπου 60 μέλη της Ένωσης λέγοντας χαρακτηριστικά:.. “Δεν πρέπει όλα να τα περιμένουμε από τους άλλους. Πρέπει να βγούμε στον δρόμο γιατί εκεί κερδίζονται “οι μάχες”.

Στην κινητοποίηση των Αστυνομικών Υπαλλήλων των Γρεβενών που εκτός από τα κοινά αιτήματα όλων των αστυνομικών προέβαλαν και το Κτιριακό, όπου αναγκάζονται να δουλεύουν σε χώρους που δεν πληρούν τις απλές  υγειονομικές συνθήκες, συμμετείχε και αντιπροσωπία της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών  του ΚΚΕ, (Βασίλης Καραμήτρος, Παναγιώτα Ντάγκα), όπου παίρνοντας τον λόγο τάχθηκαν υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών.

Στη συνέχεια κατέθεσαν το ψήφισμα στο γραφείο του Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα αλλά και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εμείς οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 21-6-2011 στα Γρεβενά, εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για το που οδηγεί η πρωτοφανής κρίση τα πράγματα στη Χώρα μας, με την έλλειψη προοπτικήςελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον από την έκρηξη της ανεργίαςτην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού, από το τεράστιο βάρος που φορτώνεται στις πλάτες των απλών ανθρώπων, που αυτοί καλούνται να επωμισθούν τις συνέπειες από την ασύδοτη διαχρονική δράση των λυμεώνων του δημοσίου χρήματος που ακόμα παραμένουν στο απυρόβλητο. Το διακύβευμα για μας τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας είναι να μην μετατραπούμε εμείς σε μηχανισμό απορρόφησης των ισχυρών κραδασμών από τις πολιτικές που οδήγησαν τη Χώρα μας σ’ αυτό το αδιέξοδο διαδραματίζοντας το «σάκο του μποξ» για ανομήματα άλλων.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με την αστυνομική καταστολή. Η ανέχεια που βιώνει κάποιος, που για να μπορέσει απλά και μόνο να φάει κάτι για να κρατηθεί στη ζωή προστρέχει στα σκουπίδια και τα υπολείμματα στο τέλος των λαϊκών αγορών – φαινόμενο γεωμετρικά αυξητικής έντασης – δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα. Γι’ αυτό το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα αγωνιά πως θα σταθούν όρθιοι οι Οργανισμοί μας για να επιτελούν την θεσμική τους και μόνον αυτή αποστολή, αλλά και εμείς ως ένστολοι εργαζόμενοι σ’ αυτούς. Έχουμε υποστεί και εμείς κάθετη μείωση των αποδοχών μας που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια επιβίωσης. Τονίζουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την περαιτέρω οικονομική – κοινωνική – βιοτική μας υποβάθμιση.

Κ α τ α γ γ έ λ λ ο υ μ ε :

Την άδικη και απαξιωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης προς τους απλούς εργαζόμενους πολίτες και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας,
την επικίνδυνη περιστολή του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Αστυνομικού και μειώνει τη δυνατότητα επέμβασης του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και δηλώνουμε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.

Αποφασίζουμε ομόφωνα να συμμετάσχουμε στην πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες μας στην Αθήνα την 23-6-2011.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε :

STOP στις περικοπές και στην απαξίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας

STOP στη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος μας και στη μείωση των πενθημέρων και των νυχτερινών μας

ΝΑΙ στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας

ΝΑΙ στη μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας

ΝΑΙ στις προσλήψεις νέων συναδέλφων

ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις

ΝΑΙ στην άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΟΧΙ άλλος εμπαιγμός και κοροϊδία σε βάρος μας

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο των αιτημάτων μας και για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας για όλους τους πολίτες της χώρας, έχοντας συμπαραστάτη προς αυτό, το σύνολο των πολιτών της Ελλάδας, που συμμερίζονται τους προβληματισμούς μας και βιώνουν και αυτοί τα δεινά της οικονομικής αυτής επέλασης.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.