Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρεοκοπία της Ελλάδας, και όχι μόνο, προβλέπει η PIMCO

22 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Απίθανο, αλλά όχι αδύνατο, η ελληνική χρεοκοπία να πυροδοτήσει άλλη μία παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση»

Χρεοκοπία της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών προβλέπει ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, ο επικεφαλής της PIMCO, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο. «Τα επόμενα τρία χρόνια, θα δούμε διαφορετικές οικονομίες να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ειδικά την Ελλάδα, η αντιμετώπιση θα έρθει μέσω της πτώχευσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελ Εριάν σε δημοσιογράφους από την πρωτεύουσα της Ταϊβάν.
Ο επικεφαλής της PIMCO έχει εκφράσει και στο παρελθόν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και ότι η Ευρώπη σπαταλάει χρήματα για το τίποτα, διοχετεύοντας δισεκατομμύρια στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.
Επισήμανε μάλιστα ότι είναι «απίθανο, αλλά όχι αδύνατο, η ελληνική χρεοκοπία να πυροδοτήσει άλλη μία παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση».

This entry was posted on Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2011 at 14:54 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply