Σε συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων..

Καμία δομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν πρόκειται να κλείσει, τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με τις επικείμενες συγχωνεύσεις. Ωστόσο, στα σχέδια του υπουργείου, είναι η άμεση συρρίκνωση διοικήσεων και κλινικών.
Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με τους δικοικητές των νοσοκομείων της χώρας, από τις 131 διοικήσεις του ΕΣΥ, θα μείνουν οι 83.
«Νυστέρι» θα μπει όμως και στις κλινικές. Θα συγχωνευτούν 300 τμήματα του ΕΣΥ με αποτέλεσμα από 1.900 συνολικά κλινικές, να συνεχίσουν να λειτουργούν οι 1.600.
Ο υπ. Υγείας διευκρίνισε ότι, μέσα στην εβδομάδα, θα συζητηθεί με τους αρμόδιους φορείς το σχέδιο των συνενώσεων, το οποίο είναι έτοιμο, ενώ στη συνέχεια, θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, όπου οι πολίτες και παράγοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε τυχόν παρεμβάσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λοβέρδος, και στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, με τα στοιχεία να δείχνουν πως το εγχείρημα έχει ήδη φέρει αποτελέσματα.
Στόχος είναι εντός του 2011 τα ολοήμερα νοσοκομεία να γεμίσουν τα ταμεία του ΕΣΥ με 85 εκατομμύρια ευρώ. ‘Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, τα έσοδα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 34 εκατ. ευρώ.

Μάρθα Καϊτανίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.