Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 13 εκπαιδευμένους άνδρες οι οποίοι φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει 200 διαρρήξεις

«Hi tech» σπείρα 13 Γεωργιανών που είχε προχωρήσει σε περίπου 200 διαρρήξεις σε κατοικίες σε όλη την Αττική εξάρθρωσε τις τελευταίες ώρες η Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Νοτιανατολικής Αττικής. Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν υπερσύγχρονα εργαλεία κι ειδικές μεθόδους για να παραβιάζουν με εντυπωσιακή ευκολία , οποιαδήποτε πόρτα ασφαλείας . Ακόμη φαίνεται να έκαναν πολυήμερες εκπαιδεύσεις στις διαρρήξεις των κατοικιών.
Οι αστυνομικοί δήλωναν το Σάββατο το πρωί εντυπωσιασμένοι από την τακτική και την μεθοδικότητα των Γεωργιανών διαρρηκτών.

Επιπλέον όπως διεπίτωσαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τα μέλη της σπείρας είχαν διασυνδεσεις με ορισμένες οικιακές βοηθούς από την Γεωργία που εργάζονταν σε σπίτια τα οποία εγιναν στόχος των κακοποιών . Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρεθηκαν στα ‘ιχνη της συμμορίας των Γεωργιανών ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν για διάρρηξη πριν από 1, 5 μήνα σε κατοικία επιχειρηματία στην Γλυφάδα . Εκεί είχαν διαπιστώσει ότι οι δραστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση –από την οικιακή βοηθό – για τους χώρους που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Οι δράστες τότε είχαν επιχειρήσει ν ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο , χωρίς όμως να προλάβουν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έθεσαν σε παρακολούθηση την οικιακή βοηθό κι έτσι εντόπισαν την σπείρα των Γεωργιανών . Ακολούθησαν πολυήμερες παρακολουθήσεις των υπόπτων στο κέντρο της Αθήνας. Την Παρασκυή οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε οκτω κατ οίκον έρευνες που ήσαν τα κρησφύγετα των Γεωργιανών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννιά άτομα , ενώ αναζητούν αλλα τέσσερα .

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.