Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών με επικεφαλής τον Δήμαρχο, που στις δημόσιες τοποθετήσεις του δηλώνει ότι είναι κατά των Μνημονίων και των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του λαού, στην πράξη όμως έρχεται πρώτος να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και δρομολογούνται στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Συγκεκριμένα ψήφισε την πρόταση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας για την καθιέρωση σπαστού (διακεκομμένου) ωραρίου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών 4 ώρες το πρωί και 2,5 ώρες το απόγευμα, με πρόσχημα την καλύτερη δήθεν λειτουργία της υπηρεσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Γρεβενών :

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών να υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, που μας γυρίζει στον εργασιακό μεσαίωνα.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή, που, αντί να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, προσπαθεί με αντεργατικά μέτρα να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εισηγηθεί την άμεση ανάκληση της παραπάνω απόφασης, να δώσει λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα και να ανασχεδιάσει με τη συμβολή τους τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αξιοποιώντας την εμπειρία τους και τη διάθεσή τους για παροχή καλύτερων ποσοτικά και ποιοτικά υπηρεσιών προς τους δημότες, διατηρώντας παράλληλα το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του τομέα καθαριότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Γρεβενών με ενότητα, μαζική συμμετοχή και συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας, να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της αντεργατικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών  και να απαιτήσουμε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματά μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτο-Διοίκηση με ενότητα, ταξικό προσανατολισμό και μαζική αγωνιστική διάθεση να καταδικάσουμε τα αντεργατικά μέτρα του νέου Μνημονίου και να  αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής τους μέσα από το Σχέδιο Καλλικράτης σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικότερα.

Το παρόν Δελτίο Τύπου να κοινοποιηθεί στα κλαδικά και τοπικά ΜΜΕ, τη Δημοτική Αρχή και την ΠΟΕ-ΟΤΑ και να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους εργαζόμενους του Δήμου Γρεβενών.

Γρεβενά   17-06-2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Διοικητικό  Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.