Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Φωτιά» στο Facebook κατά του Παντελή Οικονόμου

18 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επικριτικά σχόλια για τον νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και (πάλαι ποτέ) επικριτή του Μνημονίου

Ευτυχώς που ο ιδρυτής της Forthnet και πρώην πρόεδρός της, κ. Παντελής Τζωρτζάκης, ανέλαβε επίσημο πόστο στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Με τις γνώσεις του στο διαδίκτυο, θα βοηθήσει σίγουρα τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη να μην εκτίθενται με τις νέες τεχνολογίες που δεν γνωρίζουν. Όπως για παράδειγμα τον νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου. Είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του, που χειρίζονται το προφίλ του στο facebook αλλά και την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, νομίζουν ότι μπορούν να… κρύψουν κάτι στον κόσμο του ίντερνετ.
Η υπουργοποίηση του ως το πρωί της Παρασκευής σφοδρού επικριτή του Μνημονίου και της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, την οποία από σήμερα καλείται ο ίδιος να υπηρετήσει και να εφαρμόσει, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις, έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία συνεργατών του να αφαιρέσουν από το προσωπικό του σάιτ στο διαδίκτυο (www.poikonomou.gr) τις δηλώσεις του κατά του Μνημονίου.

«Θα το ψηφίσεις;»
Στο προφίλ του Παντελή Οικονόμου στο facebook μία… ερώτηση κυριαρχεί: «Κύριε Οικόνομου για απαντήστε επιτέλους, όπως ρωτάνε όλοι από κάτω… Θα ψηφίσετε το Μνημόνιο τώρα;». Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν στον τοίχο («wall») του προφίλ.

«Συγχαρητήρια για το ήθος σας, κ. Οικονόμου. Στον βωμό μιας καρέκλας αποδεικνύετε περίτρανα ότι με τέτοιες αξίες καταντήσατε εσείς οι εκπρόσωποι του λαού την Ελλάδα εδώ που έφτασε. Τόσο αδίστακτος να αλλάζετε εν μια νυκτί όλη σας την σκέψη περί μνημονίου;» γράφει ένας επισκέπτης του προφίλ.

«Κύριε Οικονόμου, γιατί σβήσατε από την ιστοσελίδα σας τις θέσεις σας για το μνημόνιο; Το ερώτημα λοιπόν είναι ξεκάθαρο: θα ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο; Ναι ή όχι; Καρεκλάκια»…
Απαντήσεις δεν υπάρχουν από τους χειριστές της ιστοσελίδας του Παντελή Οικονόμου στο facebook. Το μόνο… like που κάνει ο χρήστης «Παντελής Οικονόμου» είναι σε ένα σχόλιο επισκέπτη που τον… αποθεώνει, κάνοντας λόγο για «πολυετή συνέπεια και 37 χρόνια αγώνων».
Ακόμη χειρότερα, οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου, στο προσωπικό του σάιτ (www.poikonomou.gr), μόλις τις προηγούμενες εβδομάδες, περί άμεσης εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο… εξαφανίστηκαν! Μία αναζήτηση βέβαια στο google τις ανασύρει ξανά, ό,τι κι αν κάνουν οι συνεργάτες του νέου αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας.

Είπαμε, ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης, νέος υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θα έχει πολλή δουλειά με τους συναδέλφους του υπουργούς, μήπως και τους μάθει ότι στον κόσμο του διαδικτύου ουδέν κρυπτόν υπό τον… σέρφερ.

Δημ.Χαραλάμπους

This entry was posted on Σάββατο, 18 Ιουνίου, 2011 at 14:29 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply