Δείτε τις ημερομηνίες

Από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Γρεβενών ανακοινώνεται ότι η διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνεται πλέον αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Η εφαρμογή υποβολής μηχανογραφικού είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Τόσο σ’ αυτήν όσο και στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Παιδείας: www.minedu.gov.gr οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν έντυπο και οπτικοακουστικό (VIDEO με βήμα – βήμα οδηγίες) υποστηρικτικό υλικό. Για την διευκόλυνση των υποψηφίων λειτουργεί στο Υπουργείο Παιδείας κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, καθ’ όλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, στο τηλέφωνο 210.3443993 καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) 10:00 με 20:00, καθώς και κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης στο  e-mail: examshd@minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι μπορούν ακόμη να ενημερώνονται από όλα τα Λύκεια καθώς και από το ΚΕΣΥΠ Γρεβενών στο τηλέφωνο 2462353117  καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) 08:00 με 14:00.

Με τη νέα εφαρμογή, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας και χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών. Η χρήση της εφαρμογής είναι απλή και δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους να πειραματισθούν δημιουργώντας περισσότερα από ένα μηχανογραφικά δελτία πριν υποβάλλουν το οριστικό. Σε όσους υποψηφίους επιθυμούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο στο Λύκειό τους, τους δίνεται και η δυνατότητα χρήσης των Η/Υ του Λυκείου.

Δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού έχουν:

α) υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ομάδας Β΄ που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2011 και απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης, οι οποίοι διεκδικούν το 90% των θέσεων εισακτέων.

β) υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ομάδας Β΄ που  απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Β΄ κατά τα έτη 2009 ή 2010, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων.

γ) υποψήφιοι ΕΠΑΛ ομάδας Α΄ που συμμετείχαν  στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011 των μαθημάτων ΕΠΑΛ  ομάδας Α΄.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας υποβολής μηχανογραφικού:

1.  Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στα Λύκειά τους για να προμηθευτούν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας από 16-6-2011 ως 23-6-2011. Απαραίτητο είναι οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητας

3. Η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει  από 17-6-2011 ως και 28-6-2011.

Οι υποψήφιοι με το 10% θα αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ  και θα οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό μέσα στις ίδιες προθεσμίες. Για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας πρέπει να φέρουν μαζί τους την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες είναι αποκλειστικές και δεσμευτικές και μετά την παρέλευσή τους δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση μηχανογραφικού δελτίου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ακόμη πως από εφέτος καταργούνται οι πάσης φύσεως μεταγραφές φοιτητών. Μετά την εισαγωγή του υποψηφίου σε κάποια σχολή αυτός θα αποφοιτήσει από τη σχολή αυτή.

Αντί για μεταγραφές ρυθμίζεται η εισαγωγή υποψήφιων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ξεχωριστό αριθμό θέσεων για όσους έχουν δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού και ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις α) πολύτεκνων, β) τρίτεκνων και γ) κοινωνικών κριτηρίων. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι Στρατιωτικές Σχολές, οι Αστυνομικές Σχολές και οι Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, για τις οποίες εξάλλου υπάρχουν διαφορετικές ειδικές κατηγορίες. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια για να υπαχθούν σε μία μόνο από τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το δικαίωμα υπαγωγής μέχρι την ημερομηνία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου. Τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τριμήνου πριν την υποβολή του μηχανογραφικού.

Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής του υποψηφίου. Αν μετά την εισαγωγή διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις υπαγωγής σε ειδική περίπτωση (ψευδή ή μη νόμιμα δικαιολογητικά) ο εισαχθείς διαγράφεται από το τμήμα εισαγωγής και αποκλείεται κατά τα επόμενα δύο χρόνια από κάθε διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Γρεβενών

Λιάμπας Θωμάς

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.