Οι υπουργοί Οικονομικών θα υποστηρίξουν την Ελλάδα ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα του ευρώ

Άτυπη σύνοδος του Eurogroup συγκαλείται το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με το ζήτημα του ελληνικού χρέους να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να εκδώσουν στη συνέχεια κοινή ανακοίνωση σε υποστήριξη της Ελλάδας, στην οποία θα δεσμεύονται να κάνουν ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του ευρώ, προσέθεσαν οι διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά τις συνομιλίες, οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών μελών της ΕΕ (Ecofin) αναμένεται να συναντηθούν για ένα δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συζητήσουν τη μεταρρύθμιση της οικονομικής επίβλεψης εντός της ΕΕ και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας.
Την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται στο Βερολίνο με κύριο θέμα και πάλι την κρίση χρέους.

Οι συναντήσεις γίνονται σε προετοιμασία της τακτικής συνόδου του Eurogroup τη Δευτέρα 20 Ιουνίου όπου θα συζητηθεί η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς τη Ελλάδα.
Επιπλέον, και τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Ιουνίου θα απασχολήσει η κρίση του χρέους της Ελλάδας ενώ θα γίνουν και ανακοινώσεις για ένα νέο πακέτο προς την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.