Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έκτακτο Eurogroup την Τρίτη με θέμα την ελληνική κρίση χρέους

14 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Οι υπουργοί Οικονομικών θα υποστηρίξουν την Ελλάδα ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα του ευρώ

Άτυπη σύνοδος του Eurogroup συγκαλείται το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με το ζήτημα του ελληνικού χρέους να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να εκδώσουν στη συνέχεια κοινή ανακοίνωση σε υποστήριξη της Ελλάδας, στην οποία θα δεσμεύονται να κάνουν ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του ευρώ, προσέθεσαν οι διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά τις συνομιλίες, οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών μελών της ΕΕ (Ecofin) αναμένεται να συναντηθούν για ένα δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συζητήσουν τη μεταρρύθμιση της οικονομικής επίβλεψης εντός της ΕΕ και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας.
Την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται στο Βερολίνο με κύριο θέμα και πάλι την κρίση χρέους.

Οι συναντήσεις γίνονται σε προετοιμασία της τακτικής συνόδου του Eurogroup τη Δευτέρα 20 Ιουνίου όπου θα συζητηθεί η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς τη Ελλάδα.
Επιπλέον, και τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Ιουνίου θα απασχολήσει η κρίση του χρέους της Ελλάδας ενώ θα γίνουν και ανακοινώσεις για ένα νέο πακέτο προς την Ελλάδα.

This entry was posted on Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2011 at 10:28 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply