Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών δημοσίων λειτουργών, νέοι φόροι σε ακίνητα και αυτοκίνητα

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε ξεκάθαρα για κλείσιμο “εξπρές” φορέων του Δημοσίου , απολύσεις υπαλλήλων χρησιμοποιώντας τον όρο “απομακρύνσεις” , προανήγγειλε αυστηρό πόθεν έσχες για Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού που δεν θα επαναπατρίσουν τα κεφάλαια τους άνοιγμα λογαριασμών κρατικών λειτουργών τα τελευταία 20 χρόνια και έδωσε διευκρινήσεις για τη νέα καταιγίδα φόρων:
-Θεσμοθετείται νέο τέλος για ακίνητα άνω των 100.000 ευρώ που πιάνει όλους τους μικροιδιοκτήτες και θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ . Αποτελεί την τρίτη επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία για το τρέχον έτος μαζί με την μείωση του αφορολόγητου και την έκτακτη εισφορά .
-Διπλό είναι το χαράτσι στα αυτοκίνητα με αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10% και έκτακτη εισφορά για τα Ι.Χ υψηλού κυβισμού. Το όριο για την εισφορά δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί μεταξύ 2.500 και 3.000 κυβικών. Επίσης έρχονται έκτακτες εισφορές για σκάφη αναψυχής και πισίνες.
-Μόνιμη ….έκτακτη εισφορά για δηλωθέντα εισοδήματα πάνω από 8.000 ή 10.000 ευρώ και με κλιμακούμενες συντελεστές από 1% έως και 4%. Αναζητείται φόρμουλα για να εξαιρεθούν οι άνεργοι που πέρυσι είχαν εισοδήματα και οι συνταξιούχοι. Οι έκτακτες εισφορές δεν τελειώνουν εδώ καθώς υπάρχει η εισφορά 3% υπέρ ανεργίας στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων και η εισφορά στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ.
-Επιβολή φόρου σε τραπεζικές συναλλαγές ακόμη και στις πιστωτικές κάρτες παρεμβάσεις που εξετάζονται από κοινού με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
-Αναμόρφωση των τεκμηρίων διαβίωσης που θα φθάσει μέχρι και στον διπλασιασμό τους με παράλληλη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών.
-Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο από τον Ιούλιο και στα αναψυκτικά από 1ης Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.