Μπροστά στην Eλληνική πρεσβεία στη Χάγη ζήτησε, με «πανό» ένα χιλιάρικο, να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

Την έντονη αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη προκάλεσε η κίνηση του Ολλανδού εθνικιστή πολιτικού Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος μετέβη μπροστά από την πρεσβεία και, κρατώντας ένα μεγεθυμένο χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών, ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.
Ο Γκ. Βίλντερς είχε εξαγγείλει, μέσω του Διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή.
Η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί για τις προθέσεις του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος «PVV», εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, στην οποία τονίζει ότι ο κ. Βίλντερς δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
Η πρεσβεία αναφέρει, επίσης, ότι πρόκειται για απαξίωση της προσπάθειας που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.