“Πάρτε το Μνημόνιο και μπρος. Ουστ”

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη για να δώσει το «παρών» στην συγκέντρωση του Μίκη Θεοδωράκη. Την ίδια ώρα το Σύνταγμα είναι αποκλεισμένο για άλλη μία μέρα από ομάδες ανθρώπων, «αγανακτισμένων» πολιτών που εκφράζουν την αντίθεση τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, διαδηλώνοντας κατά του μνημονίου αλλά και των νέων μέτρων που θα φέρει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρά την απαγόρευση του δήμου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπερ του Μίκη Θεοδωράκη. Δεκάδες ελληνικές σημαίες κρατούν οι συγκεντρωμένοι που αποθεώνουν τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας όλοι μαζί με μία φωνή “όχι” στο νέο Μνημόνιο.

“Κλέφτες-κλέφτες”, “Πάρτε το Μνημόνιο και μπρος. Ουστ”,  φωναζουν ρυθμικά οι χιλιάδες “αγανακτισμένοι” στη Θεσσαλονίκη.

“Έλληνες Βουλευτές, Αρνηθείτε να πείτε ναι σ’ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας”, τόνισε ο Μ. Θεοδωράκης.

Λίγο αργότερα υπογράμμισε: “Πιθανώς να έχω αλτσχάιμερ -όπως ισχυρίζονται μερικοί- και γι’ αυτό ίσως νοιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοί είναι οι αληθινοί Έλληνες”.

Ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει με “ταχυδακτυλουργό” τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζοντας ότι “κατάφερε να αναποδογυρίσει όλες τις αξίες, δηλαδή να παρουσιάζει την Τρόικα ως ελευθερία και το Μνημόνιο ως λύτρωση”.

Μετά τον Μίκη Θεοδωράκη τον λόγο πήραν και οι Κώστας Ζουράρις και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Νότης Μαριάς και Νίκος Παρασκευόπουλος.  Παρόντες ήταν και οι Βούλα Πατουλίδου, Στέλιος Παπαθεμελής, Πόπη Μοσκώφ και Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος έδωσε και συναυλία.

Χιλιάδες “αγανακτισμένοι” και στο Σύνταγμα

Μία ακόμα “αγανακτισμένη” νύχτα περιμένει τη γεμάτη με κόσμο πλατεία Συντάγματος. Ο δρόμος μπροστά από τη βουλή παραμένει και σήμερα κλειστός από κόσμο που διαμαρτύρεται.

Ο κόσμος συνεχίζει να συρρέει στο Σύνταγμα, παρά τη δυσκολία των μετακινήσεων, εξαιτίας της απεργίας των ΜΜΜ. Η Βασ. Σοφίας έχει κλείσει για άλλη μία μέρα από κλούβες της αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις των “αγανακτισμένων” συνεχίζουν να είναι απόλυτα ειρηνικές.

Δεκάδες ελληνικές σημαίες κυματίζουν και σήμερα από πλήθος κόσμου, οι οποίοι φωνάζουν συνεχώς συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και των πολιτικών γενικότερα.

Λίγο νωρίτερα εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, μοίρασαν 5 τόνους γάλα στους “αγανακτισμένους”.

Στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν συναυλίες, ενώ μετά τις 9 θα πραγματοποιηθεί, λαϊκή συνέλευση.

Οι “αγανακτισμένοι” έχουν ανακοινώσει ότι θα αποκλείσουν τη βουλή όταν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.