Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέος πρόεδρος του Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής

10 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δύο μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου και ο Αρθούρος Ζερβός στο νέο όργανο

Ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, υπόγραψε προχτές την υπουργική απόφαση, με την οποία ορίζει τον προαναφερόμενο στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου Γιάννη Μανωλόπουλου, καθώς και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη της διοικούσας επιτροπής.
Μεταξύ των οκτώ, συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μια επιλογή με την οποία η υπουργός θέλει να δώσει βαρύτητα στη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την παραγωγή και τη ΔΕΗ. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται δύο μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι Ανδρέας Ανδρέου και Ευστάθιος Κικκινίδης. Με την επιλογή αυτή η υπουργός επιχειρεί μία διορθωτική κίνηση επί της προηγούμενης απόφασης που δεν είχε κανέναν πανεπιστημιακό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην απελθούσα Δ.Ε. Είναι άλλοι τρεις καθηγητές, οι Κωνσταντίνος Μαργαρίτης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νικόλαος Κομνηνός από το ΑΠΘ και Λίτσα Τρέσου – Φατούρου. Παραμένουν στη νέα Δ.Ε. δύο γνώριμοι της περιοχής που ήταν και στην απερχόμενη, οι Ηλίας Βλαχόπουλος και Πέτρος Πατιάς (καθηγητής).
Η νέα Δ.Ε. θα αναλάβει τυπικά τα καθήκοντά της μόλις δημοσιευτεί η απόφαση στο ΦΕΚ, ίσως την επόμενη Παρασκευή. Εντός του Ιουνίου αναμένεται να γίνει και τελετή παραλαβής – παράδοσης και η πρώτη συνεδρίαση του νέου οργάνου. Μέχρι τότε ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του ο απερχόμενος πρόεδρος Γ. Μανωλόπουλος, ο οποίος θα παραδώσει στον Θ. Χατζηπαντελή.
Όλα τα μέλη της νέας Δ.Ε. ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς από την υπουργό για την επιλογή τους, πριν από δύο ημέρες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Ιουνίου, 2011 at 15:24 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply