Το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Σε κρίσιμη κατάσταση και με εγκαύματα τρίτου βαθμού νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ένας 39χρονος άνδρας από το Άργος Ορεστικό Καστοριάς, έπειτα από επίθεση που υπέστη από συγχωριανό του, ο οποίος τον περιέλουσε με βενζίνη και τον έβαλε φωτιά μέσα στο αυτοκίνητό του.
Η πρωτοφανής απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε στην πλατεία του δημαρχείου της κωμόπολης, στις 9 το βράδυ, ώρα κατά την οποία υπήρχε αρκετός κόσμος. Ο αστυνομικός διευθυντής Καστοριάς, Ηλίας Στεαφανής, αρκέστηκε να μιλήσει απλώς για «προσωπικές διαφορές», όμως αυτόπτες μάρτυρες είδαν μία πρωτοφανή σε αγριότητα και αναίτια επίθεση με εύφλεκτα υλικά. Ωστόσο, η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, αφού στο αυτοκίνητο του συλληφθέντος δράστη, βρέθηκαν μπιτόνια με πετρέλαιο και βενζίνη, μία κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια. Ο 43χρονος δράστης πλησίασε το σταθμευμένο αυτοκίνητο, όπου καθόταν ανυποψίαστος ο οδηγός. Πέταξε μέσα στο αυτοκίνητο από το ανοιχτό παράθυρο ένα αναμμένο μπουκάλι με βενζίνη. Τα καθίσματα του αυτοκινήτου λαμπάδιασαν και ο ίδιος ο οδηγός τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατα εγκαύματα. Φωτιά «άρπαξε» και ο δράστης, ο οποίος υπέστη ελαφρύτερα εγκαύματα. Συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, όπου έσπευσε με το αυτοκίνητό του για πρώτες βοήθειες.
Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καστοριάς, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. «Για κάθε νοσηλευόμενο στη ΜΕΘ, η κατάστασή του είναι εξορισμού κρίσιμη», δήλωσε στον «Π» η διευθύντρια της μονάδας Ευτέρπη Αποστολίδου, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή». Είπε ότι τοπικά φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο θώρακα, στο κεφάλι, στον τράχηλο και στα άνω άκρα, ενώ σε όλο το σώμα φέρει γενικευμένα εγκαύματα δευτέρου βαθμού.
Ο συλληφθείς δράστης δεν εξήγησε στην αστυνομία τα αίτια της πράξης πρωτοφανούς βαρβαρότητας, δηλώνοντας ότι θα απολογηθεί στον εισαγγελέα, όπου και θα οδηγηθεί σήμερα. Φυσικά το θύμα δεν είναι σε θέση να καταθέσει, οπότε η αστυνομία μη έχοντας «επίσημη εκδοχή» από τους δύο «πρωταγνωνιστές», περιορίστηκε με βάση κάποιες μαρτυρίες να αποδώσει την εγκληματική ενέργεια «σε προσωπικές διαφορές».
Στο αυτοκίνητο του πυρπολητή δράστη, βρέθηκαν τα πειστήρια του προμελετημένου εγκλήματος, όπως δύο μπιτόνια με υπολείμματα βενζίνης, ένα μπιτόνι με πετρέλαιο, μία καραμπίνα και 23 κυνηγετικά φυσίγγια.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.