Οι πεζοπορίες έγιναν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου, συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσε, την Κυριακή 5 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία πεζοπορικές διαδρομές στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες διαδρομές, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και διάρκειας: 1. Βραδέτο – Σκάλα Βραδέτου – Καπέσοβο (3 km) 2. Βοβούσα – Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής – Βοβούσα (6 km) 3. Όρλιακας. Καραστέργιος-Σπήλαιο Γρεβενών (8 km)
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Δήμων Ζαγορίου και Γρεβενών, ενώ στην διοργάνωσή τους βοήθησε και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών.
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου ευχαριστεί θερμότατα τους συμμετέχοντες και υπόσχεται τις συχνές διοργανώσεις ανάλογων δραστηριοτήτων και στο μέλλον, ώστε να προσφερθούν κατάλληλες ευκαιρίες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους επισκέπτες της, με σκοπό να τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το Εθνικό Πάρκο, τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει και να εκτιμήσουν παράλληλα την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.