Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Ιωάννη Φιλιππίδη στο «ταξίδι – αγώνα» που πραγματοποιεί..

7 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πορεία  εθελοντισμού… – Συνεχίζει περνώντας από τα Γρεβενά την Τετάρτη στις 10 το πρωί

Ξεκίνησε από την Ορεστιάδα στις 5 Μαΐου το “ταξίδι” του, για να τερματίσει την μεγάλη του πορεία στις 20 Οκτωβρίου στην Σητεία Κρήτης. Ο 55χρόνος Ιωάννης Φιλιππίδης, οδηγός βουνού από τις Σέρρες, επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να μεταλαμπαδεύσει στον κόσμο, το μήνυμα του Εθελοντισμού. Μιλά με τους ανθρώπους που συναντά (κυρίως μαθητές), για την σπουδαιότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, της Δωρεάς οργάνων αλλά και την προστασία της φύσης.
Μόνος του χωρίς χορηγούς , αλλά με την στήριξη των κατά τόπους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών ή νεφροπαθών και την βοήθεια από όλους τους δήμους που συναντά, θα περπατήσει συνολικά για 34 εβδομάδες (περίπου 8 μήνες), για να τελειώσει το “ταξίδι “ των 6.200 χιλιομέτρων στη Κρήτη.
Μιλώντας στον Star fm ανέφερε πως καθημερινά κάνει περίπου 40 χιλιόμετρα και σε μερικές περιπτώσεις και περισσότερα, καίει 4.500 θερμίδες (καταναλώνοντας κυρίως ξηρούς καρπούς), και συγκινημένος δήλωσε πως ο εθελοντισμός πρέπει να “νικήσει”.
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10 το πρωί θα βρεθεί στα Γρεβενά όπου θα τον υποδεχθεί ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης στο Δημοτικό κατάστημα καθώς επίσης και το ΔΣ του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Γρεβενών « Δώρο Ζωής».
Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών θα μείνει 2 ημέρες και μετά θα αναχωρήσει για την Καστοριά.

This entry was posted on Τρίτη, 7 Ιουνίου, 2011 at 14:03 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply