Αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδηματίες

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αγροτών, μισθωτών, συνταξιούχων και εισοδηματιών εφόσον επιλέξουν το διαδίκτυο και την υπηρεσία Taxisnet.
Σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελά αναφέρεται ότι «οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 των υπόχρεων φυσικών προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από συμμετοχή σε εταιρεία κλπ, με βιβλία Α, Β, Γ κατηγορίας του ΚΒΣ, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κτλ.) για τις οποίες η εμπρόθεσμη υποβολή στην εφορία έχει λήξει, εκτός από τις ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ, οι δηλώσεις των οποίων λήγουν στις 15 Ιουνίου, δύνανται να υποβάλλονται μέσω του διαδικτύου είτε από τους ίδιους (με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης) είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή – φοροτέχνη με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στο TaxisNet, μέχρι και την 30η Ιουνίου ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υπόχρεου».

Σημειώνεται ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων γίνονται δεκτές μόνο οι αρχικές δηλώσεις και επομένως οι τροποποιητικές ή οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα υποβάλλονται στις εφορίες.
Εξουσιοδοτημένος λογιστής – φοροτεχνικό μπορεί να υποβάλλει με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης φορολογική δήλωση φυσικού προσώπου για λογαριασμό τρίτου ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στο ΤaxisNet. Στην περίπτωση αυτή κατά την είσοδο στην εφαρμογή θα εισάγει εκτός από τον ΑΦΜ του υπόχρεου, τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου όπως αυτός εμφανίζεται στο μητρώο Τaxis καθώς και τον αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος οικονομικού έτους 2010. Η είσοδος πραγματοποιείται μόνο όταν τα στοιχεία εισόδου είναι αθροιστικά ορθά. Η δήλωση οριστικοποιείται από τον ίδιο λογιστή – φοροτεχνικό που την έχει αρχικά διαχειριστεί. Ο λογιστής – φοροτεχνικός οφείλει να διατηρήσει στο αρχείο του αντίγραφο της δήλωσης με υπογραφή του πελάτη του, προς δική του εξασφάλιση και απόδειξη της ανάθεσης σ΄ αυτόν της υποβολής δήλωσης. Ο λογιστής – φοροτεχνικός μπορεί να έχει πρόσβαση στη δήλωση τρέχοντος έτους που υπέβαλλε οριστικά (για την εκτύπωση αντιγράφων αυτής, του εκκαθαριστικού σημειώματος και των συνυποβαλλόμενων εντύπων) μέχρι και 15 ημέρες μετά την τελευταία καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.