Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

3 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει σε εκδηλώσεις…

Η 5η Ιουνίου έχει θεσπισθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ημέρα προβληματισμού και όχι εορτής για την προστασία του. Βλέπουμε καθημερινά τις κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται στον Πλανήτη, αλλαγές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταστροφικές παρεμβάσεις που γίνονται στο περιβάλλον.
Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ώστε να αλλάξουμε συμπεριφορά απέναντι στο ανεκτίμητο αυτό δώρο της Φύσης ώστε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες για τον άνθρωπο μελλοντικά συνέπειες.
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο από τη φύση τόπο, με σπάνιας ομορφιάς φυτική και ζωική ζωή, που όμως δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τις κλιματικές αλλαγές. Όλα δείχνουν αλλαγή στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. Αλλαγή στις θερμοκρασίες, στις βροχοπτώσεις, στις χιονοπτώσεις. Στις αλλαγές αυτές δεν πρέπει να είμαστε απλοί παρατηρητές, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, να φροντίσουμε με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε ανέπαφο το καταπράσινο περιβάλλον του τόπου μας.

Τα παιδιά μας πρέπει με τη δική μας συμβολή να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να αγαπήσουν αυτό το ανεκτίμητο αγαθό.     Αλλά για να το μεταδώσουμε αυτό, πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε και να προφυλάσσουμε αυτό που μας κληρονόμησαν οι προηγούμενες γενιές.
Οφείλουμε να σταματήσουμε όλες αυτές τις «ενέργειες» που πληγώνουν το περιβάλλον ώστε να το παραδώσουμε καθαρό στα παιδιά μας ως σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον τους.

Ο Δήμος Γρεβενών για φέτος συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πεζοπορία σε επιλεγμένα μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου.
Έχουν επιλεγεί για το σκοπό αυτό διαδρομές μεταξύ των οποίων είναι και η διαδρομή: Όρλιακας. Καραστέργιος –Σπήλαιο Γρεβενών.

 

This entry was posted on Παρασκευή, 3 Ιουνίου, 2011 at 21:43 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply