“Το Υπουργείο πήρε διαζύγιο από την πραγματικότητα”..

Στην αναποτελεσματικότητα και τα μεγάλα λόγια που χαρακτηρίζουν την πολιτική του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προστέθηκε το τελευταίο διάστημα το διαζύγιο με την πραγματικότητα. Το οποίο οφείλεται στην άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου να κάνει διάλογο με τους φορείς της αγοράς καυσίμων, καθώς τα στελέχη του υπουργείου θεωρούν, προφανώς, ότι τα γνωρίζουν όλα, καλύτερα από τους επαγγελματίες του κλάδου.
Την ώρα που οι επικοινωνιακοί «εγκέφαλοι» του υπουργείου διαφημίζουν μονότονα, εδώ και μήνες, πακτωλούς ρευστότητας δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες και το Δημόσιο Ταμείο, η πραγματική αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστού που απορροφά το Δημόσιο για να καλύψει τις ανάγκες του.
Οι άνθρωποι που υπόσχονταν μαγικές λύσεις και μειώσεις τιμών εν μια νυκτί έχουν οργανώσει τη μεγαλύτερη επιδρομή των τελευταίων δεκαετιών στις τσέπες των καταναλωτών, με αυξήσεις φόρων και τιμών, περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε αδυναμία κατανάλωσης και, τελικά σε μείωση των εσόδων του Δημοσίου.
Αντί να μειώσουν όλους τους υψηλούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και ιδιαίτερα στην Αμόλυβδη 95oct ο οποίος ανέρχεται στο 1€ ανά λίτρο, επιβάλουν παρανόμως πλαφόν στις τιμές λιανικής, παρά της διαφορετικές γνωμοδοτήσεις της ΡΑΕ και της Γ.Γ. Ενέργειας.
Αντί να πάρουν τα χρήματα από εκείνους που πραγματικά «τα φάγανε», δίνουν επί πλέον BONUS, στα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, τους πειρατές και όσους κλέβουν τους πελάτες τους με «τσιπάκια» στις αντλίες, μετά τις αυξήσεις του ΕΦΚ και του ΦΠΑ, αφήνοντας την αγορά ανεξέλεγκτη, ετοιμάζοντας παράλληλα την επόμενη φοροεπιδρομή, με την εξίσωση των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, χωρίς μέριμνα για επίδομα θέρμανσης σε ευρεία στρώματα της μεσαίας τάξης.
Η κυβέρνηση που εμφανίζεται να επιδιώκει τη συναίνεση, αρνείται την ίδια ώρα το διάλογο για την εξεύρεση λύσεων που θα αυξήσουν τα έσοδα του Δημοσίου, πλήττοντας την παραοικονομία και τα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, και όχι τα συνήθη υποζύγια. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοιδη , για την εξυγίανση της αγοράς από την παράνομη διακίνηση καυσίμων (νοθεία, λαθρεμπορία, κλοπή) με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την άμεση απόσυρση του πλαφόν, την εξαφάνιση των στρεβλώσεων που επηρεάζουν την λειτουργία της αγοράς και προάγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και, την εφαρμογή των κανόνων του ανταγωνισμού και των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ζητούμε άμεσα να έχουμε ανταπόκριση στα αιτήματα μας, επιφυλασσόμενοι για τις επόμενες ενέργειες μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.