Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε

Στο δια ταύτα, που λέμε όταν κλείνει μια πρόταση. Και ειδικά μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο παρόντα. Τι κάνουμε; Τίποτε όλοι μαζί. Καμία συμφωνία έως στιγμής. Θα είναι και αύριο έτσι; Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει. Είπαν αρκετά για να δικαιολογήσουν τη «γραμμή» τους οι αρχηγοί, όμως δεν τους ακούσαμε σε κάτι βασικό.
Μένουμε στο ευρώ ή βάλαμε πλώρη για νέο νόμισμα;

Σου δίνει την εντύπωση η αντιπολίτευση πλην του ΛΑΟΣ, του λαϊκίστικου, του ακραίου, που στρέφεται μια από εδώ και μια από εκεί και που σου εμφανίζεται και σοβαρό ενίοτε και σε μπερδεύει, πως θέλει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της τριμερούς ως προς την πέμπτη δόση. Για να δοκιμαστεί μαζί και η κοινωνία αν το δημόσιο κηρύξει παύση πληρωμών επηρεάζοντας εννοείται και τον ιδιωτικό τομέα.
Από την άλλη, θα πεις, δραπετεύει η κυβέρνηση, μέσα από μια «στημένη» επικοινωνιακά συνάντηση που εκθέτει Σαμαρά, και ζητεί εκλογές. Που το κακό. Να επαναπροσδιορίσει η κοινωνία τη θέση της, να εκφραστεί δημοκρατικά και να τοποθετηθεί. Προφανώς και θα τεθούν διλήμματα. Συνεχίζουμε στην Ευρώπη ή δηλώνουμε αδυναμία πληρωμής στο όνομα της προστασίας της κοινωνίας. Καλό θα ήταν η απάντηση να διατυπωθεί αφού ενημερωθούν οι πολίτες επαρκώς για τις συνέπειες. Μένουμε με την εντύπωση πως το αποτέλεσμα μιας «ηρωικής» κίνησης που περιέχει την άρνηση των υποχρεώσεων μας θα έχει ελάχιστες συνέπειες για τη ζωή μας. Το αντίθετο. Οι συνθήκες κατάρρευσης στην ελληνική κοινωνία από τη οικειοθελή ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της Ευρωζώνης δεν έχουν φωτιστεί επαρκώς.
Οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους χωρίς να πουν τα ουσιώδη. Τα οποία υποτίθεται ότι προκύπτουν από τα συμφραζόμενα. Εδώ που φθάσαμε όμως πρέπει να επαναδιατυπωθούν από όλους με σαφήνεια.
Εάν επιθυμούν την Ελλάδα να συνεχίσει εντός Ευρώπης, Ευρωζώνης και Ευρώ ή εάν καταδικάζουν την Ελλάδα να επιστρέψει στο παρελθόν της. Φτώχεια και την ανέχεια έναντι προσπάθειας, κόπου, πρόσκαιρων απωλειών και τελικά της προόδου που θα κατακτηθεί από τη συλλογική προσπάθεια.
Οφείλουμε να ρωτήσουμε τα κόμματα και εκείνα να «επικαιροποιήσουν» τις απαντήσεις τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.