Δικάστηκε για απάτη καθώς ζητούσε να αποζημιώνεται για δήθεν μεταμεσονύχτιες μετακινήσεις

Διαφθορά υπάρχει παντού, αλλά το πώς διαχειρίζεται το κάθε κράτος τις περιπτώσεις διαφθοράς που αποκαλύπτονται αποτελεί ουσιαστικά και τον δείκτη ποιότητας της δημοκρατίας του.
Γιατί το λέμε αυτό; Διότι βρετανικό δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον Τζον Τέιλορ, πρώην μέλος της βουλής των λόρδων και βουλευτή των Συντηρητικών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη καθώς ζητούσε να αποζημιώνεται για δήθεν μεταμεσονύχτιες μετακινήσεις του, αποκομίζοντας ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 12.600 ευρώ (11.000 λίρες).

Ο λόρδος Τέιλορ παρουσίαζε ψευδή στοιχεία σχετικά με έξοδα που έκανε ώστε να μετακινείται στον μόνιμο τόπο διαμονής του, στην Οξφόρδη, μια οικία που, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε πάει ποτέ, αφού δεν ανήκε στον ίδιο, αλλά στον ανιψιό ενός άμεσου συνεργάτη του.

Πριν μερικές ημέρες, το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 16 μηνών στον πρώην υπουργό Αλιείας και Περιβάλλοντος Έλιοτ Μόρλεϊ. Ο κ. Μόρλεϊ ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι διεκδίκησε 30.000 λίρες (σχεδόν 35.000 ευρώ) ως βουλευτικά έξοδα για να αποπληρώσει στεγαστικά δάνεια και υποθήκες. Είναι ο πρώτος πρώην υπουργός ο οποίος καταδικάζεται για το σκάνδαλο των εξόδων που κάλυπταν παράνομα μέλη της βουλής των κοινοτήτων, το οποίο εξόργισε την βρετανική κοινή γνώμη.
Πέραν του Μόρλεϊ, που είναι ο πρώτος πρώην υπουργός, που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης, άλλοι τρεις πρώην εργατικοί βουλευτές έχουν ήδη φυλακιστεί για απάτη.
Ένας χρόνος φυλακή, λοιπόν, σε επιφανή πολιτικό του κυβερνώντος κόμματος, για ψευδή έξοδα κίνησης ύψους λίγων χιλιάδων στερλινών. Και στα δικά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.