Ολλανδική free-press μάς χλευάζει..

Αν το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus εξόργησε πολλούς Έλληνες, το δημοσίευμα μιας ολλανδικής free-press εφημερίδας ξεπέρασε κάθε όριο. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει χλευαστεί λιγότερο ή περισσότερο από πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μέχρι τώρα. Όμως, το εν λόγω δημοσίευμα κάνει ένα βήμα παραπάνω και «ξεπουλάει» τη Σαντορίνη στους Τούρκους!
Η φωτογραφία που το συνοδεύει δείχνει μια άποψη του δημοφιλούς ελληνικού νησιού, όπου ο σταυρός μιας εκκλησίας έχει αντικατασταθεί από την τουρκική σημαία. Ο «αστεϊσμός» του άρθρου έχει να κάνει με μια επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και μια ακόλουθη τουρκική «επέλαση» επενδύσεων.
Η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία λέει: «Εν όψει πτώχευσης Τούρκοι επενδυτές βρίσκουν ελκυστικές επενδύσεις στην Ελλάδα».
Στο κείμενο αναφέρεται ότι επιχειρηματίες από την Τουρκία ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια., αεροδρόμια ή ακόμα και νησιά. Στη συνέχεια υπερβάλλει σε ειρωνεία ο αρθρογράφος, όταν θέλοντας να περιγράψει την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, λέει ότι οι Έλληνες διπλωμάτες καθαρίζουν οι ίδιοι τους διαδρόμους του κτηρίου, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό καθαρισμού.
Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας, με διανομή σε κεντρικούς σταθμούς λεωφορείων και σιδηροδρόμων σε όλη την Ολλανδία.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.