Κινηματογραφικά αφιερώματα σε ταινίες του θρυλικού ηθοποιού που πέθανε προσφάτως

Με ένα διήμερο φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει αγαπημένες ταινίες του Θανάση Βέγγου τιμά ο Δήμος Κορυδαλλού και ο κινηματογράφος «Σινέ Παράδεισος» τον άνθρωπο και καλλιτέχνη που έφυγε προσφάτως από τη ζωή. Προσκεκλημένοι του μικρού αυτού φεστιβάλ θα είναι τρεις από τους στενότερους συνεργάτες του, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Ντίνος Κατσουρίδης και ο Γιάννης Σολδάτος, οι οποίοι θα συζητήσουν με το κοινό. Στη διάρκεια του διημέρου θα προβληθούν τρεις αντιπροσωπευτικές ταινίες της πορείας του Θανάση Βέγγου: «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου» του Π. Βούλγαρη (1991), «Τι έκανες στον Πόλεμο Θανάση» του Ντ. Κατσουρίδη (1971) και «Βοήθεια! Ο Βέγγος Φανερός Πράκτωρ 000» του ίδιου του Θανάση Βέγγου που παίχθηκε το 1967. Επίσης θα παιχθεί και το ντοκιμαντέρ του Γ. Σολδάτου για τον κωμικό «Ένας άνθρωπος παντός καιρού», παραγωγής 2004. Μια προσπάθεια σφαιρικής καταγραφής του φαινομένου Βέγγος. Η είσοδος στο Σινέ Παράδεισος θα είναι ελεύθερη.

Εν τω μεταξύ από την Πέμπτη 26 Ιουνίου ως και την Τετάρτη 1η Ιουνίου επτά κωμωδίες που σκηνοθέτησε και έκανε παραγωγή ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος με την εταιρεία του, «ΘΒ Ταινίες Γέλιου» θα προβάλλονται στην αίθουσα Τριανόν, Κοδριγκτώνος και Πατησίων. Αναλυτικότερα θα παιχθούν οι ταινίες «Τρελός, παλαβός και Βέγγος», «Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000», «Δόκτωρ Ζι-Βέγγος», «Ποιος Θανάσης!», «Ένα ασύλληπτο κορόιδο», «Θου-Βου Φαλακρός Πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης Μαδιάμ» και «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ». Θα προβάλλεται μια ταινία την ημέρα με εισιτήριο 5 ευρώ και επιπλέον από την Παρασκευή 27 ως την Κυριακή 29 Μαίου με το ίδιο εισιτήριο οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν και το ντοκιμαντέρ του Σολδάτου, «Ένας άνθρωπος παντός καιρού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.