Με αφορμή τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα προχωρήσει, τελικά, σε εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι το μέτρο αυτό, εφόσον υιοθετηθεί τελικά, θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα κατά του λαθρεμπορίου, σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και της νοθείας  στην αγορά καυσίμων. Επισημαίνουμε όμως, ταυτόχρονα, τα εξής:

1.Η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά τον επόμενο χειμώνα σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών για θέρμανση κατοικιών. Το πρόβλημα έγινε φανερό ήδη από την περασμένη χειμερινή περίοδο καθώς οι καταναλωτές εξαιτίας των αυξήσεων που οφείλονταν στις διεθνείς τιμές  περιόρισαν στο ελάχιστο τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης. Συνεπώς η κυβέρνηση θα πρέπει ταυτόχρονα με την εξίσωση των φόρων να ανακοινώσει και επίδομα θέρμανσης οπωσδήποτε, τουλάχιστον για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, καθώς και το μηχανισμό για τη χορήγησή του.

2.Η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης θα προκαλέσει νέα προβλήματα στα πρατήρια καυσίμων που ήδη δοκιμάζονται από τη γενική πτώση της κατανάλωσης. Η πορεία της αγοράς με τα τωρινά δεδομένα προμηνύει εκατοντάδες νέα λουκέτα και χιλιάδες ανέργους, επαγγελματίες και εργαζόμενους ως το τέλος του χρόνου. Για το λόγο αυτό η εξίσωση των φόρων θα πρέπει να γίνει στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο και πάντως σε επίπεδο χαμηλότερο από τη φορολογία που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης.

Προσοχή η κοινωνία δεν αντέχει άλλα βάρη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.