Τα λάθη των ανθρώπων που οργάνωσαν την απαγωγή, φαίνεται ότι δίνουν πλεονέκτημα στις έρευνες

Όλα τα ενδεχόμενα ερευνά η ΕΛΑΣ για την υπόθεση της απαγωγής του 67χρονου καρδιολόγου από τη Σταμάτα το απόγευμα της Κυριακής. Η Ασφάλεια Αττικής φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ύστερα από την ανάλυση των πρώτων στοιχείων της απαγωγής. Μάλιστα ήδη οι αστυνομικοί έχουν ανακαλύψει το σημείο στο οποίο κρατήθηκε το θύμα κι έχουν συλλέξει στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των απαγωγέων αλλά και των κινήτρων τους.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι οι απαγωγείς έχουν προχωρήσει σε σειρά λαθών, τα οποία τώρα εκείνοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν. Γι’ αυτό τον λόγο τις τελευταίες ώρες, τα στελέχη των διωκτικών αρχών πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες προκειμένου η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί…

Λύτρα 1,5 εκατ. ευρώ
Ο γιατρός απήχθη το απόγευμα της Κυριακής από το κτήμα του, στην περιοχή της Σταμάτας και αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στο 40ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αφότου η οικογένειά του κατέβαλε λύτρα ύψους περίπου 1,5 εκ. ευρω. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες μετά την απαγωγή ο γιατρός επικοινώνησε με τον γιο του και του ανέφερε ότι οι απαγωγείς του τον είχαν κλείσει στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου του που βρέθηκε αργότερα στην περιοχή του Καματερού.
Στη συνέχεια υπήρξαν τουλάχιστον τρεις επαφές των απαγωγέων με την οικογένεια του ομήρου προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις για το ύψος των λύτρων και τον τρόπο παράδοσής τους. Οι δράστες απειλούσαν συνέχεια ότι θα σκοτώσουν τον γιατρό.
Η τελική συνεννόηση έγινε την Δευτέρα όταν πλέον η οικογένειά του είχε τη δυνατότητα να συγκεντρώσει από πιστωτικά ιδρύματα, και όχι μόνο, τα χρήματα που ζητούσαν οι απαγωγείς. Τις σχετικές συνεννοήσεις της οικογένειας με τους δράστες παρακολουθούσαν και κατηύθυναν διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ ενώ είχαν ενεργοποιηθεί τα συστήματα ελέγχου τηλεφωνικών κλήσεων και συνδιαλέξεων της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τελικά οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος και ο γιατρός αφέθηκε ελεύθερος μετά από περίπου 30 ώρες ομηρίας. Οπως έλεγαν αστυνομικοί είχε μόνο μερικές εκδορές πιθανόν από την στιγμή της αρπαγής του.

Ποιος και γιατί;
Ο 67χρονος εργαζόταν μέχρι το 1993 στο Τμήμα Ερευνας γνωστής ιδιωτικής κλινικής στο Μαρούσι κι ύστερα ασχολήθηκε με την προώθηση ιατρικών και φαρμακευτικών προϊόντων, κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης καρδιακών νοσημάτων. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας πώλησης τέτοιου είδους προϊόντων.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ευρύτερο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του ομήρου προκειμένου να διαπιστώσουν από «ποιο» και «γιατί» στοχοποιήθηκε ο συγκεκριμένος γιατρός και πώς οι απαγωγείς γνώριζαν τη διαδρομή του προς το κτήμα στην Σταμάτα αλλά και το ότι είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει λύτρα τέτοιου ύψους. Σημαντική θεωρείται κι η κατάθεση του ίδιου του καρδιολόγου προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτηματικά που έχουν οι αστυνομικοί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.