Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ανοίγουν τα σπίτια τους στους απογραφείς

H Γενική Απογραφή Πληθυσμού Κατοικιών 2011, που διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε όλη τη Χώρα με προσωπική συνέντευξη σπίτι-σπίτι, ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2011 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 24 Μαΐου 2011. Όπως ανακοίνωσε η Στατιστική αρχή στόχος της Απογραφής είναι να απογραφούν όλοι οι κάτοικοι της χώρας στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλαδή εκεί που ένα άτομο περνά συνήθως τις καθημερινές ώρες ανάπαυσης.
Σύμφωνα με το Νόμο, τα στοιχεία που συλλέγονται είναι απολύτως εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.
Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη Γενική Απογραφή θα είναι διαθέσιμα, σε συγκεντρωτικούς ανωνυμοποιημένους στατιστικούς πίνακες. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μέσα στον Ιούνιο 2011.

Σύμφωνα με πηγές από την Διοίκηση, σημαντικό στοιχείο για την πορεία του Δήμου Γρεβενών και για την περαιτέρω ανάπτυξή του,  είναι να απογραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα σε αυτόν,  γιατί τα κονδύλια που  διατίθενται από την Κεντρική εξουσία δίδονται με πληθυσμιακά κριτήρια.

Ο Πρόεδρος  της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Β. Γεωργίου, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ανοίγουν τα σπίτια τους στους απογραφείς. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η διενέργεια της Γενικής Απογραφής εξελίσσεται πολύ καλά και ομαλά, οι κάτοικοι της χώρας σε υψηλά ποσοστά συνεργάζονται με προθυμία με τους απογραφείς, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί, μας τηλεφωνούν, ανήσυχοι μήπως τους ξέχασε ο απογραφέας! Η Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους και θα λήξει την Τρίτη 24 Μαϊου, χωρίς καμία παράταση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία της Απογραφής συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή διενέργειά της και καλούμε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να απογραφούν να επικοινωνήσουν με τον απογραφέα της περιοχής τους στο τηλέφωνο που αναγράφεται στην ειδοποίηση που τους έχει αφήσει ή με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ, στο 213 135 2138-2140. Ιδιαίτερα, για τις περιπτώσεις που κάποιοι κάτοικοι αρνήθηκαν να απογραφούν, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε γιατί ήθελαν να απογραφούν σε άλλον τόπο από αυτόν της μόνιμης κατοικίας τους, κάτι που αντίκειται στον σκοπό της απογραφής και στο Νόμο, παρακαλούνται να φροντίσουν να απογραφούν καλώντας το τηλέφωνο του απογραφέα που τους επισκέφτηκε στη μόνιμη κατοικία τους ή τα τηλέφωνα της ΕΛΣΤΑΤ. Παρά την πρόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να μην ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου που αναφέρονται στις Κυρώσεις, άρνηση για απογραφή εκθέτει τους αρνούμενους στη πιθανότητα κυρώσεων. Προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης και ακριβής απογραφή όλων των κατοίκων της Χώρας παρακαλούνται όλοι να φροντίσουν να απογραφούν. Είναι για το καλό του Τόπου».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στην Ομάδα Έργου της Γενική Απογραφής στο τηλ: 213 135 2138-2140 ή να επισκέπτονται τη διαδικτυακή διεύθυνση www.apografi2011.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.