Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το νέο σπίτι του Στρος Καν στο Μανχάταν

22 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στον αστράγαλο και υπό τη διαρκή παρακολούθηση ένοπλου φρουρού, ο Ντομινίκ Στρος Καν, περνάει τις πρώτες ώρες εκτός φυλακής.  Το κτίριο, που κατάφερε να εξασφαλίσει για τη διαμονή του, βρίσκεται στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, αλλά μακριά από τα θέατρα που κάνουν το δρόμο διάσημο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ περιορίστηκε στο λιγότερο σαγηνευτικό άκρο της πολυσύχναστης λεωφόρου που διασχίζει το Μανχάταν.

Βρίσκεται κοντά στην Γουόλ Στριτ και στο “Σημείο Μηδέν” των επιθέσεων που εξαπέλυσε η Αλ Κάιντα την 11η Σεπτεμβρίου 2001 εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, μέσα στο “χαλύβδινο δακτύλιο” ασφαλείας της πόλης που περιλαμβάνει κάμερες επιτήρησης και αυξημένη αστυνομική παρουσία.
Το κτίριο, στη γωνία των οδών Μπρόντγουεϊ και Ρέκτορ, βρίσκεται δίπλα στην επισκοπική εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Η συμφωνία για τη νέα του κατοικία, έγινε από ιδιωτική εταιρία ασφαλείας την οποία ο Στρος-Καν πληρώνει για να τον έχει υπό 24ωρη ένοπλη φύλαξη και να τον επιτηρεί ηλεκτρονικά όπως προβλέπουν οι όροι της εγγύησής του.
Οι εισαγγελείς εκτίμησαν πως το κόστος της ασφάλειάς του θα είναι 200.000 δολάρια ΗΠΑ το μήνα.
Στο μεταξύ πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αναφέρουν ότι η ομάδα νομικών που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ έχει έλθει άτυπα σε επαφή με μια εταιρία συμβούλων στην Ουάσινγκτον την οποία έχουν ιδρύσει και διοικούν πρώην στελέχη της CIA και διπλωμάτες των ΗΠΑ.
Η TD International είναι η ίδια εταιρία που ο Στρος Καν, είχε προσλάβει το 2007 για να τον καθοδηγήσει προκειμένου να ελιχθεί στην Ουάσινγκτον καθώς και να αναλάβει την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

This entry was posted on Κυριακή, 22 Μαΐου, 2011 at 09:45 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply