Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε εναντίον της αποφυλάκισης, θεωρώντας τον ύποπτο φυγής

Υπό αυστηρά μέτρα επιτήρησης, κατ’ οίκον περιορισμό και με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων δέχθηκε το δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος-Καν την Πέμπτη.
Ο εισαγγελέας είναι εισηγηθεί νωρίτερα εναντίον της έγκρισης του αιτήματος για εγγύηση, θεωρώντας τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ ύποπτο φυγής, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων του που χαρακτήρισαν την απόφαση άδικη και είπαν ότι δεν συνάδει με τις διατάξεις του νόμου.
Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας είπε ότι έχει «σημαντικό κίνητρο να διαφύγει» στο εξωτερικό, λέγοντας ότι το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης «δεν έχει νόημα».
Έφυγε από το σημείο του σημείο του εγκλήματος «με αδικαιολόγητη βιασύνη», είπε ακόμη, και του καταλόγισε «τάση για παρορμητική εγκληματική συμπεριφορά».
Οι ένορκοι αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη για επτά κατηγορίες περιλαμβανομένης απόπειρας βιασμού και δύο πράξεων σεξουαλικής επίθεσης.
Οι συνήγοροι του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ είχαν ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης.
Χαρακτήρισαν δε την επιχειρηματολογία του δικαστηρίου για την μη καταβολή εγγύησης άδικη ενώ είπαν ότι δεν συνάδει με τον νόμο.
Προσθέτουν ότι η περιουσία του πελάτη τους είναι δύο εκατομμύρια δολάρια και ότι μία κατ’οίκον κράτηση θα ήταν «πολύ ακριβή και επιβαρυντική».
Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν ακόμη η γυναίκα του, δημοσιογράφος Αν Σενκλέρ και μία από τις κόρες του που σπουδάζει στη Νέα Υόρκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.