Διάκριση με έβδομη θέση για την Ελλάδα

Έληξε ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision με την χώρα μας να καταλαμβάνει την έβδομη θέση, με το τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και της ελληνικής αποστολής, “Watch My Dance”. Το απόλυτο άριστα, το 12άρι δηλαδή του διαγωνισμού η Ελλάδα το έλαβε μόνο από την Κύπρο, ενώ από 10 βαθμούς μας έδωσαν η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Αλβανία. Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Αζερμπαιτζάν, Ρουμανία, Ουγγαρία και Βέλγιο έδωσαν 8 βαθμούς στο τραγούδι της Ελλάδας.

Το Αζερμπαϊτζάν με το τραγούδι Running Scared και με ερμηνευτές τους Ell και Nikki είναι ο νικητής του διαγωνισμού. Το Αζερμπαϊτζάν πήρε την πρωτιά με 221 βαθμούς, η Ιταλία συγκέντρωσε 189 βαθμούς, η Σουηδία 185 και η Ελλάδα 120.
Τη δεύτερη θέση κέρδισε η Ιταλία, η οποία επέστρεψε στο διαγωνισμό ύστερα από πολυετή απουσία, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Σουηδία. Ο Γάλλος Amaury Vassili, 21 ετών, τενόρος, ο οποίος θεωρείτο φαβορί κατέλαβε την 15η θέση. Τελευταία στην κατάταξη τερμάτισε η Ελβετία, ενώ η περυσινή νικήτρια, η Γερμανίδα Λένα, η οποία ονειρευόταν να χαρίσει μια δεύτερη νίκη στην πατρίδα της, κατέληξε δέκατη.
Ο επόμενος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, μουσουλμανική χώρα του Καυκάσου και πρώην δημοκρατία της ΕΣΣΔ. Η φετεινή συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν είναι μόλις η τέταρτη στη Γιουροβίζιον.
Πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 40 χώρες του κόσμου παρακολούθησαν το φετεινό διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1956.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.