Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, νέος διοικητής είναι ο Δημήτρης Αμπάζης, μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του δ.σ. του νοσοκομείου Κοζάνης, ο οποίος έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε ο αποπεμφθείς διοικητής Νικόλαος Κίτσιου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Κίτσιου που κάθισε στο τιμόνι του Μαμάτσειου επί δέκα περίπου μήνες, είχε ορισθεί διοικητής του νοσοκομείου πέρυσι τον Μάιο. Στις 3 Μαρτίου 2011 ο υπουργός Υγείας αποφάσισε τη «λύση» της συνεργασίας με τον εν λόγω διοικητή, απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 7 Απριλίου του ίδιου έτους.
Ο υπουργός Υγείας με απόφασή του στις 4 Μαΐου όρισε τον Δ. Αμπάζη νέο διοικητή του Μαμάτσειου νοσοκομείου, ο οποίος γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα, καθώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρημάτισε για ένα έτος αντιπρόεδρος του δ.σ. Η απόφαση κοινοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον ενδιαφερόμενο, ωστόσο αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Βεβαίως, ο Δ. Αμπάζης, επί της ουσίας ανέλαβε καθήκοντα, αλλά επισήμως θα τα αναλάβει μόλις η απόφαση δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Να σημειωθεί ότι ο Δ. Αμπάζης διατηρεί Ασφαλιστικό Γραφείο στην Κοζάνη και είναι απόφοιτος της Ανώτατης Βιομηχανικής.
Πάντως, είναι γεγονός ότι αναλαμβάνει διοικητής σε μια δύσκολη συγκυρία, που η δημόσια υγεία συρρικνώνεται, ενώ συγχωνεύονται κλινικές των νοσοκομείων. Είναι ήδη γνωστό ότι με βάση την πρόταση του υπουργείου Υγείας η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική του Μαμάτσειου μεταφέρεται στο Μποδοσάκειο, ενώ η καρδιολογική του Μποδοσάκειου μεταφέρεται στο Μαμάτσειο.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.