Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ορίστηκε τελικά ο Δημήτρης Αμπάζης διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, έπειτα από ένα «κενό διοίκησης» άνω των δύο μηνών

13 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, νέος διοικητής είναι ο Δημήτρης Αμπάζης, μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του δ.σ. του νοσοκομείου Κοζάνης, ο οποίος έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε ο αποπεμφθείς διοικητής Νικόλαος Κίτσιου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Κίτσιου που κάθισε στο τιμόνι του Μαμάτσειου επί δέκα περίπου μήνες, είχε ορισθεί διοικητής του νοσοκομείου πέρυσι τον Μάιο. Στις 3 Μαρτίου 2011 ο υπουργός Υγείας αποφάσισε τη «λύση» της συνεργασίας με τον εν λόγω διοικητή, απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 7 Απριλίου του ίδιου έτους.
Ο υπουργός Υγείας με απόφασή του στις 4 Μαΐου όρισε τον Δ. Αμπάζη νέο διοικητή του Μαμάτσειου νοσοκομείου, ο οποίος γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα, καθώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρημάτισε για ένα έτος αντιπρόεδρος του δ.σ. Η απόφαση κοινοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον ενδιαφερόμενο, ωστόσο αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Βεβαίως, ο Δ. Αμπάζης, επί της ουσίας ανέλαβε καθήκοντα, αλλά επισήμως θα τα αναλάβει μόλις η απόφαση δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Να σημειωθεί ότι ο Δ. Αμπάζης διατηρεί Ασφαλιστικό Γραφείο στην Κοζάνη και είναι απόφοιτος της Ανώτατης Βιομηχανικής.
Πάντως, είναι γεγονός ότι αναλαμβάνει διοικητής σε μια δύσκολη συγκυρία, που η δημόσια υγεία συρρικνώνεται, ενώ συγχωνεύονται κλινικές των νοσοκομείων. Είναι ήδη γνωστό ότι με βάση την πρόταση του υπουργείου Υγείας η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική του Μαμάτσειου μεταφέρεται στο Μποδοσάκειο, ενώ η καρδιολογική του Μποδοσάκειου μεταφέρεται στο Μαμάτσειο.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΟΣ

This entry was posted on Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2011 at 13:17 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply