Κλείνει οριστικά το πιο ιστορικό σχολείο της Δυτικής Μακεδονίας (λειτουργεί από το 1870)

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 και ώρα 6.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών λαϊκή συνέλευση με την παρουσία του ιερέα μας του Παπα-Θύμιου, του Δημάρχου Γρεβενών κ. Κουπτσίδη Δημοσθένη, του Αντιδημάρχου κ. Μιχαλογιάννη Κων/νου,  του Προέδρου της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκα Αθανάσιου, του μελους του Συμβουλίου της Κοινότητας κ.  Ζεμπίλη Γεώργιου, του Προέδρου Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ζεμπίλη Ν. Βασίλειου και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Καραλιόλιου Αργύριου, όλων των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και πάρα πολλών κατοίκων του χωριού.

Στη συνέλευση προηγήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που υπήρξαν κυρίως μετά από την «ανακάλυψη» του ΦΕΚ 440Β/18-3-2011 με το οποίο καταργείται οριστικά το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδελεών και συγχωνεύεται στην Κιβωτό και τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βουλευτής μας κ. Χαντάβας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Γρεβενών.

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση  όλων μας για το Υπουργείο Παιδείας και το Βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα για την απαράδεκτη μεθόδευση που θυμίζει άλλες εποχές και για την παρελκυστική τακτική που ακολούθησαν κοροϊδεύοντάς μας με το χειρότερο τρόπο.

Τα ερωτήματά μας προς το  Υπουργείο Παιδείας και το Βουλευτή Γρεβενών είναι: Γιατί ενώ  στις 13/3/2011 το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την πρότασή του την οποία υποτίθεται πως θέτει σε “διάλογο”,  στις 14-3-2011 υπογράφεται η Υπουργική απόφαση, στις 23/3/2011 η Υπουργός Παιδείας σε δελτίο τύπου δηλώνει σχετικά με το θέμα: “όπου υπάρχουν τεκμηριωμένες και ήρεμες προσεγγίσεις και όπου τα επιχειρήματα είναι παιδαγωγικά, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εξετάζονται, ….”, ενώ  στις 15-4-2011 με δελτίο τύπου το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφέρει “το τελικό σχέδιο για τις συνενώσεις, καταργήσεις,  ιδρύσεις σχολικών μονάδων  θα ανακοινωθεί επίσημα και αποκλειστικά από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όταν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.»; Γιατί προσπάθησαν να κρατήσουν μυστική την Υπουργική Απόφαση; Γιατί ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Χαντάβας υποσχόταν ότι το Σχολείο των Αμυγδαλιών θα παραμείνει;  Γιατί τέτοια δόλια  μεθόδευση; Γιατί τόση κοροϊδία; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας για τη συνέχιση της  λειτουργίας ως 2/θέσιου του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών ή τη συγχώνευσή του με σχολείο της πόλης των Γρεβενών.

Γιατί έτσι κι αλλιώς είμαστε όλοι αποφασισμένοι να μην πάει κανένα από τα παιδιά μας στο σχολείο της Κιβωτού, έστω και αν χρειαστεί να μετακομίσουμε στα Γρεβενά ή σε άλλη πόλη.

Αυτή θα είναι η επιδίωξή μας στο εξής. Μέχρι όμως να γίνει αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το οριστικό κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και της απογοήτευσης από την πλήρη εγκατάλειψη  του τόπου μας από την Πολιτεία, πρέπει:

1. Να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους όλοι Πρόεδροι και οι Σύμβουλοι των φορέων των Αμυγδαλεών (Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος, Αγροτικός Συνεταιρισμός και Αθλητικός Σύλλογος).

2. Να μην πραγματοποιηθεί η 17η Γιορτή Κερασιού 2011.

3. Από τώρα και στο εξής δεν θα προσκαλέσουμε κανέναν εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης ή της Κυβέρνησης στο χωριό μας και δεν θα παραβρεθούμε σε καμία επίσκεψη εκλεγμένων ή υποψηφίων όλων των συνδυασμών, όλων των κομμάτων σε Τοπικές, Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές.

Καλούμε τέλος  το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά μας και να συνεχίσει τη λειτουργία του ως 2/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών ή να συγχωνευθεί με σχολείο της πόλης των Γρεβενών.

Το ψήφισμα το υπογράφουν όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών και για τους συμμετέχοντες στη λαϊκή συνέλευση:

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεών

Αθανάσιος Πατσιαρίκας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.