Ο Δήμος Γρεβενών και η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών έχοντας ως στόχευση την ουσιαστική και διαρκώς εξελισσόμενη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα και ΑΜΕΑ υπέβαλλαν αίτηση-δήλωση Συμμετοχής στην Πρόσκληση –Προκήρυξη έχει δημοσιεύσει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. ενεργώντας ως δικαιούχος με τίτλο «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλουμένων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» η οποία και εγκρίθηκε για την συνέχιση και λειτουργία και των 7 δόμων « Βοήθεια στο Σπίτι» που καλύπτουν γεωγραφικά το διευρυμένο πλέον Δήμο Γρεβενών.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση και τα  νέα δεδομένα λειτουργίας των προγραμμάτων θα πρέπει αυτοί που έχουν, υπό την επίβλεψή τους ηλικιωμένο άτομο ή άτομο με ειδικές ανάγκες και επιθυμούν την παροχή υπηρεσιών  από τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι να υποβάλουν αίτηση από 03/05/2011 μέχρι τις 20/05/2011 στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. ή μέσω των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι που λειτουργούν στο δήμο μας

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

1) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να διαθέτουν κάρτα ανεργίας

      2) Άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

      3) Εργαζόμενοι οι οποίοι είναι αναγνωρισμένα επαπειλούμενοι με ανεργία

        4) Άτομα που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτία ανεργία και έχουν ατομικό εισόδημα έως 5.000 € για το οικονομικό έτος 2010 (δηλαδή εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως και 31/12/2009), εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με προοπτική να εξεύρουν εργασία μπορούν να συμμετέχουν ως ωφελούμενοι για την παροχή υπηρεσιών κατ΄ οίκον σε ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ του συγγενικού τους περιβάλλοντος (εξυπηρετούμενοι)

          ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

          Όλοι οι ωφελούμενοι και οι εξυπηρετούμενοι μαζί με την «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» τους θα υποβάλουν πρωτότυπα ή σε αντίγραφα επικυρωμένα τα εξής δικαιολογητικά :

          1. Αντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

          2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

          3. Εκκαθαριστικό εφορίας ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2010

          4. Εάν οι ωφελούμενοι ή οι εξυπηρετούμενοι ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ ή είναι άτομα που ανήκουν σε οικογένειες με μέλος ΑμεΑ απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας

          Α. Επιπλέον εάν οι ωφελούμενοι είναι άνεργοι απαιτείται :

          α) Αντίγραφο Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ μέχρι 18/05/2011 ή

          β) Αντίγραφο της Εγκριτικής Απόφασης επιδότησης του ΟΑΕΔ, εάν οι ωφελούμενοι λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή

          γ) Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ αν ήταν επιδοτούμενοι άνεργοι και συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (STAGEN.E.E. –  Ν.Θ.Ε.- προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης ή προγράμματα επιχορήγησης)

          Β. Ασφαλισμένοι  στον ΟΓΑ :

          Εάν οι ωφελούμενοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 5.000€  για το οικονομικό έτος 2010, θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ και θα καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση –Λίστα συμμετοχής στην δράση.

          Για  περισσότερες πληροφορίες και την συμπλήρωση των αιτήσεων – δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» που λειτουργούν στον Δήμο μας καθημερινά από 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

          τηλ.  2462085556 – 7

          Υπεύθυνοι των Προγραμμάτων

          1.       Βοήθεια στο Σπίτι Γρεβενών κ. Γαϊτανίδου Μάρθα

          2.      Πιλοτικό πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Γρεβενών  κ. Καραμήτρου Αριστέα

          3.       Βοήθεια στο Σπίτι Βεντζίων κ. Δασκαλοπούλου Γεωργία

          4.      Βοήθεια στο Σπίτι Ηρακλεωτών κ. Καλέσογλου Αναστασία και κ. Γκασιώνα Βασιλική

          5.      Βοήθεια στο Σπίτι Γόργιανης  κ. Τσάμπουρα Σουλτάνα

          6.      Βοήθεια στο Σπίτι Θεοδώρου. Ζιάκα  κ. Μάνου Βάια

          7.      Βοήθεια στο Σπίτι Αγίου Κοσμά κ. Δήμου Θωμάς

          Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΕΓ

          Δημοσθένης Κουπτσίδης

          Αφήστε μια απάντηση

          Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

          Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.