Ανακοίνωση και των οικοδόμων: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΣ 11ης MAH, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 10+30 π.μ.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, γυναίκα, νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε, οικονομικέ μετανάστη. Η κρισιμότητα της απεργίας στις 11 του Μάη είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι μια ακόμη απεργία. Να κάνουμε αυτή την απεργία αρχή νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Πρέπει να πλημμυρίσουν τώρα οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου, να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να βουίξουν οι γειτονιές. Να μην επικαλούνται η τρόικα και η κυβέρνηση τη συναίνεση των εργαζομένων.

Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. 

Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.

Όλοι στην Πλατεία Λαχαναγοράς Γρεβενών στις 11 Μάη στις 10+30 π.μ.

Το ΠΑΜΕ σε καλεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας να γίνει δική σου υπόθεση. Δεν είναι εύκολο. Έχεις απέναντί σου την εργοδοτική τρομοκρατία, το μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΝΔ, αλλά και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ψευτιά και την παραπληροφόρηση.

Κάθε στασιμότητα και κάθε βήμα πίσω από τη γραμμή της ταξικής αναμέτρησης δίνει στην κυβέρνηση και στην πλουτοκρατία τη δυνατότητα να το παρουσιάσουν σα συναίνεση και αποδοχή της αντιλαϊκής επιδρομής και δίνει αέρα στα πανιά της αντιλαϊκής τους ρότας. Αν τώρα η απάντηση της εργατικής τάξης δεν είναι μαζική και δυναμική, οι επόμενες μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε θα έχουν μεγαλύτερη δυσκολία.

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερη οργάνωση και απόφαση, να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο. Αυτοί δεν αλλάζουν. Να αλλάξουμε εμείς θέση και στάση στο κίνημα. Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω απ’ όλα και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων του λαού με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, Συλλογικών Συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Όλα είναι μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,

Η οργάνωσή μας, η πάλη μας, η ταξική συνειδητοποίηση σήμερα είναι κατώτερη των απαιτήσεων, κατώτερη της επίθεσης που δεχόμαστε. Για αυτό επιβάλλεται να δυναμώσει η ταξική ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι  μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε. Αδύναμοι είμαστε, όταν ο καθένας είναι μόνος του.

Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!

Οι θέσεις τους και το πλαίσιο δράσης που προτείνουν είναι άσφαιρα πυρά. Είναι ευθυγραμμισμένα με την κεντρική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, αφού προβάλλουν ως διέξοδο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που είναι η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής κρίσης.

Προσπαθούν να αφοπλίσουν την αγανάκτηση του λαού, αφού παρουσιάζουν τα ελλείμματα, το μνημόνιο και την τρόικα ως υπαιτίους για τη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αθωώνοντας έτσι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δήθεν αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα. Κρύβουν την αλήθεια, ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,

Υπάρχει πλούσια πείρα. Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν βαρύ τίμημα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχαν γίνει και αυτοί οι αγώνες που έγιναν. Όμως αν η αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα ήταν πιο ισχυρή, πιο δυνατή σήμερα θα είχαμε σώσει περισσότερες κατακτήσεις.

Έχουμε την ευκαιρία μπροστά στα χειρότερα που έρχονται να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα 75 δις που θέλει να μαζέψει η κυβέρνηση για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να τα αντλήσει από το εργατικό – λαϊκό εισόδημα προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλα τα άλλα περί προστασίας αδυνάτων, πάταξης της φοροδιαφυγής και άλλα συναφή είναι εξολοκλήρου παραπλανητικά και ψευδή.

Για αυτό επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ παντού. Επιβάλλεται τώρα η οργανωμένη πάλη μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς με καθολική συμμετοχή στην απεργία. Ο κάθε κλάδος ξεχωριστά, αλλά και σε συντονισμό με άλλους, πρέπει τώρα να γυρίσει το γρανάζι που θα δώσει ώθηση στη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε, ώστε να αποκρούσουμε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να πετύχουμε την υπογραφή ικανοποιητικών αυξήσεων σε μισθούς, μεροκάματα, για αποτροπή της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και των μαζικών απολύσεων. Η μάχη αυτή πρέπει να εκφραστεί με μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 του Μάη.

Στα πλαίσια του συντονισμού της δράσης είναι επείγουσα ανάγκη η πρόταξη και διεκδίκηση της προστασίας των ανέργων. Καμία θέση εργασίας δεν είναι διασφαλισμένη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ζουν σε απελπιστική κατάσταση. Απαιτείται προστασία των οικογενειών τους που επίσης υποφέρουν. Κανένα θύμα της ανεργίας δεν πρέπει να στερηθεί τουλάχιστον τις βασικές του ανάγκες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Να μην επιτρέψουμε παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς στρατηγικής σημασίας της οικονομίας. Η κυβέρνηση με τη χρόνια κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και με τη στήριξη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, στρώνει το έδαφος για να παραδώσει τα πάντα στο κεφάλαιο. Αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια το κόστος για το λαό θα είναι δραματικό.
Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα. Κάτω τα χέρια από τη ζωή των οικογενειών μας. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε ως το τέλος της μάχης, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία τους.
Απαιτούμε και διεκδικούμε:
–          Δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή.
–          Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα.
–          Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
–          Παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
–          Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα των ΒΑΕ.
–          Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.
–          Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού.
–          Κατάργηση των αντιασφαλιστικών κι αντεργατικών νόμων, όπως 3863 και 3846.
–          Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
–          Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
–          Μείωση 30% της τιμής στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ.
–          Φορολογία του κεφαλαίου με 45%
–          Κατακόρυφες μειώσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 MAH ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 10+30 π.μ.

Διαβάστε και την ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων:

Συνάδελφοι οικοδόμοι,
εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,
Με νέα δύναμη, μαχητικότητα και πίστη στο δίκιο του Αγώνα μας
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ
Συνάδελφοι, δέκα μέρες μετά την κορυφαία μέρα για τους εργάτες όλου του κόσμου, την 1η Μάη, βρισκόμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα. Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο γιατί δεν πάει άλλο! Όσο Τρόικα και Κυβέρνηση μαζεύουν δισεκατομμύρια και εξαγγέλλουν βάρβαρα μέτρα τόσο η ζωή μας γίνεται χειρότερη, οξύνεται η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Οι νέες εξαγγελίες της Κυβέρνησης, που έχουν την απόλυτη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα αντιλαϊκά, βάρβαρα μέτρα που πήραν. Όπως και να τα βαπτίσουν, «ΝΕΟ ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ» ή «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ», ένα πράγμα είναι σίγουρο, πρόκειται για άγρια, βάρβαρα μέτρα που επιταχύνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Είναι μέτρα για να αυγατίσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, για να περάσουν την κρίση στην πλάτη μας. Η συγχώνευση, το κλείσιμο νοσοκομείων, ιατρείων του ΙΚΑ, ο περιορισμός της συνταγογράφησης των φαρμάκων -προς το παρόν αποκλείουν 1.000 σκευάσματα- τα φάρμακα «ιμιτασιόν», θα τους εξασφαλίσουν 2,7 δις ευρώ που θα τα πληρώσουμε από τη τσέπη μας όταν μας χρειαστεί. Είναι μέτρα ενταγμένα στην γενικότερη προσπάθεια εμπορευματοποίησης της υγείας.
Η συγχώνευση και το κλείσιμο σχολικών μονάδων είναι σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών μας και με νέα οικονομική επιβάρυνση για τα λαϊκά στρώματα. Η μείωση των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία θα συνοδευτεί με μείωση των επικουρικών συντάξεων. Δηλ. κύρια και επικουρική σύνταξη από το 2015 θα είναι στην κυριολεξία προνοιακό βοήθημα.
Ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων θα συνοδευτεί με κόψιμο του ΕΚΑΣ για όσους το παίρνουν, θα μπει μαχαίρι στις αναπηρικές συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας κ.ά. Μέσα στο Μάη αρχίζει η συζήτηση της επανάκρισης των ΒΑΕ. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μαζί και οικοδόμοι θα φορτωθούν 5-10 χρόνια στην πλάτη για να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης. Μη ξεγελιέται κανένας από τις φανφάρες, περί κτυπήματος της εισφοροδιαφυγής, είναι το κερασάκι στην τούρτα κάθε φορά που βάζουν χέρι στην ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το ξεπούλημα, απ΄ότι έχει μείνει, της δημόσιας περιουσίας σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, θα φέρει εκτός των άλλων απολύσεις των εργαζομένων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη που αξιώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιώτες σ΄ αυτούς τους τομείς.
Σ΄αυτό το Γολγοθά οδηγούν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να εξασφαλίσουν τα 76 δις ευρώ μέχρι το 2015.
Συνάδελφοι, αυτό το γαϊτανάκι δεν θα έχει τελειωμό. Έστω κι αν υπάρξει πρόσκαιρη ανάκαμψη ξανά θα ζητήσουν να πληρώσουμε το μάρμαρο για να μεγαλώσει η κερδοφορία τους, για να είναι ανταγωνίσιμοι. Αυτή είναι η αρρώστια του συστήματος που δεν παίρνει γιατρικό παρά πεθαίνει μόνο με την ανατροπή του. Σ΄αυτές τις συνθήκες, η κρίση στην οικοδομή βαθαίνει, το μεροκάματο γίνεται δυσεύρετο. Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι, έλληνες και μετανάστες, δεν βρίσκουν μεροκάματο, άλλοι πάνε στο εξωτερικό, άλλοι γυρνάνε στον τόπο τους. Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας μεταξύ 2007 και 2010 είναι πλέον στο 75%. Δεν χωράνε αυταπάτες. Η όποια ανάκαμψη κι αν έρθει θα είναι πρόσκαιρη και σε βάθος χρόνου. Τα 400-500 χιλιάδες διαμερίσματα που είναι απούλητα, η οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, η ανεργία στο σύνολο των εργαζομένων που έχει σκαρφαλώσει στο 15%, έστω και με τον τρόπο που την μετράνε, κάνουν απαγορευτικό στην λαϊκή οικογένεια να αγοράσει ή να κατασκευάσει σπίτι. Τα δημόσια έργα έχουν πλέον σταματήσει. Η Κυβέρνηση χρειάζεται λεφτά για να κλείνει άλλες τρύπες. Έτσι μια σειρά έργα έχουν μείνει στη μέση και άλλα δεν ξεκινάνε.
Συνάδελφοι, η ελπίδα είναι στους αγώνες, η ελπίδα είναι στην ενίσχυση του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, στη συγκρότηση ισχυρού μετώπου με τους μικροαγρότες και αυτοαπασχολούμενους για την ανατροπή της βαρβαρότητας του κεφαλαίου. Τα κόμματα του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, έχουν απόλυτα ευθυγραμμιστεί. Όποιο μείγμα πολιτικής κι αν εφαρμόσουν το σίγουρο είναι ότι θα είναι σε βάρος του λαού. Καμιά εμπιστοσύνη. Τώρα πρέπει να εγκαταλείψει η εργατική τάξη αυτές τις δυνάμεις κι όποιες άλλες κάνουν παζάρια μαζί τους και διαλαλούν ότι μπορεί να σωθεί η εργατική τάξη χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς i79του.
Ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός παίζει το ρόλο που του έχουν αναθέσει κεφάλαιο, εργοδοσία, κυβέρνηση. Η κήρυξη της απεργίας δεν μπορεί να είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν το ξεπούλημα της εργατικής τάξης. Έχουν σχέδιο εγκλωβισμού των εργαζομένων στο μαντρί της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού και της διαχείρισης. Έχουν στόχο υπονόμευσης των αγώνων της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή που κήρυξαν απεργία λένε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης έχουν ασάφειες και είναι μονόπλευρα. Δεν είδαν, δεν κατάλαβαν τίποτα από την εξαθλίωση των εργατών, δεν κατάλαβαν πως το κεφάλαιο συσσώρευσε τεράστια πλούτη από την εκμετάλλευση των εργατών. Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι με τη δική τους συμφωνία καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Με τη δική τους συμφωνία πάγωσαν οι αυξήσεις των συλλογικών συμβάσεων. Με τη δική τους ευθύνη η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική, με ή χωρίς τη συμφωνία των εργαζομένων, αυξήθηκε πάνω από 1.120%. Αυτό που κατάλαβαν είναι να πληρώσουν ίσα, κεφάλαιο – εργάτες. Τώρα, χωρίς δισταγμούς, να τους εγκαταλείψουμε, τώρα να τους αποδυναμώσουμε, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ. Η εγκατάλειψη αυτών των δυνάμεων είναι ποιοτικό βήμα για την εργατική τάξη, οδηγεί μπροστά.
Με μαζικότητα, μαχητικότητα, παίρνουμε όλοι μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ετοιμαζόμαστε για νέους πολύμορφους αγώνες. Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο.
Απαιτούμε:
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Κατοχύρωση ελεύθερων ΣΣΕ (Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας) ανά κλάδο.
• Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) & ένταξη νέων επαγγελμάτων.
• Κατάργηση ελαστικών μορφών απασχόλησης.
• Κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ.
• Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
• Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας.
• Μέτρα προστασίας των ανέργων.
• Έκτακτο επίδομα στον κλάδο 1.120 ευρώ.
• Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής, πανελλαδικά αναπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Nα καταργηθούν οι εισφορές στον κλάδο υγείας για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες.
• Κατάργηση των 5 ευρώ και κάθε πληρωμής, συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.
• Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα.
• Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος ή μετανάστης, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τον ίδιο και την οικογένειά του.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.