Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα για τα προβλήματα του οδικού άξονα Γρεβενών – Καλαμπάκας, κατέθεσε στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής, ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,
Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο Εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λόγω των κατολισθήσεων στα Τέμπη, η εθνική οδός Γρεβενών- Καλαμπάκας χρησιμοποιήθηκε ως βασική παρακαμπτήρια οδός.
Λόγω της διέλευσης μεγάλου αριθμού οχημάτων, τα περισσότερα των οποίων ήταν βαρέως τύπου, το οδόστρωμα της εθνικής οδού Γρεβενών – Καλαμπάκας υπέστη σοβαρές ζημίες και υπήρχε σημαντικός κίνδυνος ασφάλειας των διερχομένων οδηγών και οχημάτων.
Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απαντώντας στην υπ΄ αριθμ. 4956/21.1.10 ερώτησή μου προς τη Βουλή των Ελλήνων, με το έγγραφο του αρ. πρωτ. 524/10-2-2010 αναφέρει «Σε κάθε περίπτωση και κατ΄ εξαίρεση το Υπουργείο θα εξετάζει και θα χρηματοδοτεί τη συντήρηση του παρακαμπτήριου δικτύου (οδικός άξονας Καλαμπάκας – Γρεβενά κλπ) το οποίο καλύπτει τις κυκλοφοριακές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από το κλείσιμο των Τεμπών.»
Όπως προκύπτει από το έγγραφο με αρ. πρωτ. 8115/5-4-2011 του Δήμαρχου Γρεβενών προς τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, μέχρι σήμερα αποκαταστάθηκαν μόνο οι ζημιές στο τμήμα της εθνικής οδού από Καλαμπάκα μέχρι τη διασταύρωση της Αθρακιάς. Το υπόλοιπο τμήμα δεν συντηρήθηκε και παραμένει με σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα, καθιζήσεις σε όλο το μήκος, ενώ έχει αποξηλωθεί σε πολλά σημεία το ασφαλτικό σκυρόδεμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός.
1. Πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Τμήμα της Εθνικής οδού «Διασταύρωση Ανθρακιάς – Γρεβενά»;
2. Ποιος φορέας θα υλοποιήσει το έργο και με ποια χρηματοδότηση;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Χαντάβας

Eρώτηση του κ. Χαντάβα και άλλων 15 Βουλευτών για την αναγνώριση προϋπηρεσίας επιστημόνων που υπηρέτησαν στους ΟΤΑ που δημιουργήθηκαν με το Νόμο 2539/97

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας επιστημόνων που υπηρέτησαν στους ΟΤΑ που δημιουργήθηκαν με το Νόμο 2539/97, κατέθεσαν 16 Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2738/1999 (Φ.Ε.Κ. 180/Α΄/9-9-1999) «Συλλογικές διαπραγματεύσεις στη δημόσια διοίκηση, μονιμοποίηση συμβασιούχων αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις» και της αρίθμ. 31945/13-9-1999 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. μονιμοποιήθηκαν όσοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας άνεργων επιστημόνων αποφοίτων Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι., σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Τοπικής Ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., τον Ο.Α.Ε.Δ. και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. βάσει προγραμματικής σύμβασης.

Το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια 2.264 ώρες, από τις οποίες 600 ώρες ήταν θεωρητική κατάρτιση και 1.664 πρακτική εφαρμογή και εκτελέστηκε για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ από την ΕΕΤΑΑ. Η υλοποίησή του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1998 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1999. Συνοπτικά περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση 4 μηνών και πρακτική κατάρτιση στους Ο.Τ.Α. που δημιουργήθηκαν με βάση το Ν. 2539/97.

Παρόλο όμως που η παρακολούθηση αυτού του προγράμματος αποτελούσε προϋπόθεση για την μονιμοποίηση των άνεργων επιστημόνων αποφοίτων Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. που συμμετείχαν, εντούτοις δεν αναγνωρίσθηκε ως προϋπηρεσία ο χρόνος παρακολούθησης του προγράμματος.

Σημειώνεται δε ότι οι Μηχανικοί ΠΕ λόγω της υποχρεωτικής ασφαλίσεως τους στο ΤΣΜΕΔΕ, για να αποκτήσουν έναρξη επαγγέλματος, κατά τη διάρκεια του προγράμματος πλήρωσαν τις εισφορές τους με δικές τους δαπάνες ενώ το πρόγραμμα κάλυπτε μόνο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεται να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε το παραπάνω χρονικό διάστημα να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία στο δημόσιο για όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.