Λουλούδια αξίας 552.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για τον… βασιλικό στολισμό

Δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες λουλούδια που έχουν μεταμορφώσει σε κήπο το Αβαείο του Γουεστμίνιστερ για τον μεθαυριανό γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την αγαπημένη του, Κέιτ Μίντλετον. Είναι και τα δέντρα τα οποία έχουν φυτευτεί κατά μήκος του κεντρικού διαδρόμου του Αβαείου που οδηγεί στο ιερό τα οποία δίνουν στο χώρο την αίσθηση του δάσους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού People, τα πανύψηλα δέντρα προέρχονται στο σύνολό τους από βασιλικές εκτάσεις, αφού σύμφωνα με τον Σεν Κόνολι, καλλιτεχνικό διευθυντή του ανθοκομικού μέρους της τελετής, ο μέλλων γαμπρός πήρε την έγκριση της γιαγιάς του, Βασίλισσας Ελισάβετ για να χρησιμοποιηθούν.
Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση η Βασίλισσα διέθεσε τις εκτάσεις των κήπων που ανήκουν στις ιδιοκτησίες του παλατιού, με αποτέλεσμα τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται στην τελετή να προέρχονται από το Μεγάλο Πάρκο του Γουίνσδορ.
Ήταν άλλωστε επιθυμία της νύφης. Οι συμβολισμοί των λουλουδιών που χρησιμοποιούνται έχουν μεγάλη σημασία για την Κέιτ Μίντλετον, η οποία είχε ουσιαστική συνεργασία και πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις στο αισθητικό μέρος της τελετής. Για να στολιστεί με άνθη η εκκλησία ξοδεύτηκε το απίστευτο ποσό των 552.000 ευρώ, ενώ ανάμεσα στα λουλούδια που θα ξεχωρίσουν, θα είναι οι αζαλέες, το σύμβολο της θηλυκότητας στην κινέζικη κουλτούρα, τα λίλιουμ και άλλα.
Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (ο οποίος, σημειωτέον, μπορεί να μην είχε τόσο μεγάλη εμπλοκή, αλλά βοήθησε με ωραίο και ενθαρρυντικό τρόπο, σύμφωνα με τον Κόνολι), αποφάσισαν δέντρα και λουλούδια να παραμείνουν σε δημόσια θέα στο Αβαείο μέχρι τις 6 Μαΐου. Μετά το ζεύγος ζήτησε να δωριθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή να ξαναφυτευτούν.

Κατερίνα Λυμπεροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.