Βρέθηκε τρακαρισμένο και με ανοιχτές τις πόρτες…


Σε αγροτική περιοχή, κοντά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, βρέθηκε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης το κλεμμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας FORD Focus, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΖΡ 9547, ανθρακί χρώματος (ανοιχτό μαύρο), με το οποίο είχαν διαφύγει οι δύο νεαροί που λήστεψαν στις 15 Απριλίου το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Πτολεμαΐδας.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε γύρω στις 3μ.μ. της Πέμπτης από έναν κάτοικο Πτολεμαΐδας σε απόσταση 7 περίπου χιλμ. από την πόλη της Πτολεμαΐδας, σε χωματόδρομο, 100 μόλις μέτρα από την παλαιά εθνική οδό Πτολεμαΐδας- Κοζάνης -μεταξύ της διασταύρωσης του Προαστίου και λίγο πριν τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας (κοντά στην τεχνητή λιμνούλα της ΔΕΗ), ο οποίος έχει εγκατεστημένα μελίσσια στην περιοχή και τα επισκέφθηκε μετά από αρκετές μέρες καθώς δεν του το είχε επιτρέψει νωρίτερα ο καιρός.
Ο μελισσοκόμος, μόλις αντίκρισε το παρατημένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν μάλιστα με ανοιχτές πόρτες και έφερε σημάδια τρακαρίσματος καθώς ήταν χτυπημένο και στις δύο πλευρές του (πόρτες, φτερά), διότι κατά την κλοπή του οι ληστές χτύπησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της οδού Μακεδονομάχων. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, καθώς υποπτεύθηκε ότι πρέπει να ήταν το αυτοκίνητο των ληστών της Εθνικής που αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές. Στον τόπο έφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη και το συνεργείο εγκληματολογικών ερευνών για την περισυλλογή στοιχείων και τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με τη βοήθεια εταιρείας οδικής βοήθειας στο προαύλιο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας.
Εικάζεται από τις αστυνομικές αρχές ότι οι δύο δράστες της ληστείας πρέπει να είχαν κρυμμένο εκεί κοντά άλλο κλεμμένο όχημα με το οποίο και διέφυγαν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εικασία της αστυνομίας ότι το τρίτο κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες πρέπει να βρίσκεται ακόμα στην περιοχή βγήκε αληθινή, γι’ αυτό και διενεργούνταν έρευνες στην περιοχή, πράγμα όμως που παραπέμπει και σε μια καλά οργανωμένη ληστεία, όπως αυτή της Εμπορικής Τράπεζας τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς με παρόμοιο τρόπο διέφυγαν και τότε οι δράστες.
Και μπορεί πλέον να μπήκε τέλος στην αγωνία 28χρονου ιδιοκτήτη του κλεμμένου επιβατικού αυτοκινήτου Π.Χ. με το οποίο διέφυγαν οι ληστές και αναζητούνταν επί μέρες, το σίγουρο όμως είναι ότι θα χρειαστεί αρκετά χρήματα για να το επισκευάσει μόλις του το επιστρέψει η αστυνομία.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.