Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απεβίωσε ο “πατέρας” του CD Νόριο Όγκα…

25 Απριλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σε ηλικία 81 χρόνων,έφυγε από τη ζωή, από πολυοργανική ανεπάρκεια, ο πρώην πρόεδρος της Sony, Νόριο Όγκα, στον οποίο αποδίδεται η “πατρότητα” του Compact Disc, του γνωστού μας CD. Διετέλεσε  πρόεδρος της Sony από το 1982 έως το 1995, και συνέβαλε να επεκτείνει η εταιρεία τις δραστηριότητές της πέρα από την κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών, στους τομείς του λογισμικού και της ψυχαγωγίας. Ο Όγκα έκανε σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Τόκιο, στον τομέα της Όπερας, προτού ξεκινήσει την καριέρα του στη Sony, η οποία εκτίμησε ότι οι μουσικές γνώσεις του- και η εξειδίκευση του στον τομέα του ήχου- θα ευνοούσαν την εταιρεία.
Αυτή ακριβώς η αγάπη του για τη μουσική, τον οδήγησε στο να κινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία του CD, στο οποίο χωρούσε μουσική 75 λεπτών. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ήθελε να ακούει την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν χωρίς διακοπή.
Ο Όγκα έπαιξε, επίσης, ρόλο- κλειδί στην απόφαση της Sony να εξαγοράσει τη CBS Records, το studioColumbia Pictures, καθώς και στη δημιουργία της κονσόλας PlayStation.
Μέχρι το θάνατο του παρέμενε σύμβουλος για τη Sony, ενώ ήταν πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Τόκιο.

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Απριλίου, 2011 at 01:46 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply