Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δύο ληστών που χτύπησαν, με κινηματογραφικό τρόπο, την Παρασκευή 15 Απριλίου το πρωί,  το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Πτολεμαΐδας και με την απειλή όπλου απέσπασαν άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό.
Πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες, η ηλικία των οποίων προσδιορίζεται από αυτόπτες μάρτυρες γύρω στα 30, οι οποίοι άφησαν έξω από την τράπεζα την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν, η οποία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν κλεμμένη, και αφού ο ένας από αυτούς (ψηλός) έσπασε με βαριοπούλα τη τζαμαρία εισήλθαν στην τράπεζα φωνάζοντας «ληστεία».
Σημειωτέον ότι την ώρα εκείνη, 7.55΄το πρωί, βρισκόταν έξω από την τράπεζα τουλάχιστον 50 άτομα, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους που πήγαν να πάρουν το δώρο Πάσχα, καθώς και αρκετοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ για τη μισθοδοσία τους, οι οποίοι σκόρπισαν τρομαγμένοι από τις φωνές του ληστή που προσπαθούσε να σπάσει τα τζάμια, αλλά και τους δύο πυροβολισμούς στον αέρα που έριξε ο δεύτερος δράστης.
Ο ένας από τους ληστές στην προσπάθειά του να αρπάξει τα χρήματα χτύπησε μάλιστα τον ένα από τους ταμίες της τράπεζας στον αυχένα με το κοντόκανο του όπλου του. Ο ταμίας οδηγήθηκε λίγο αργότερα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
Οι δύο ληστές έριξαν τουλάχιστον άλλες δύο τουφεκιές στον αέρα την ώρα που προσπάθησαν να διαφύγουν με την κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία έπεσε όμως καθώς προσέκρουσε σε αντικείμενα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. Αμέσως σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο που κινούνταν στην κεντρική οδό της 25ης Μαρτίου και υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν τον οδηγό του αυτοκινήτου να κατεβεί και διέφυγαν προς το εμπορικό κέντρο της πόλης. Λίγη ώρα αργότερα εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην συμβολή των οδών 28ου Συντάγματος και Μακεδονομάχων και επιβιβάστηκαν, πάλι υπό την όπλου, σε δεύτερο διερχόμενο αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο αυτό εγκατέλειψαν σε λίγο στην αρχή της οδού Μακεδονομάχων (μεταξύ των οδών Διοικητηρίου και Δήμητρας) και μετεπιβιβάστηκαν σε τρίτο κλεμμένο Ι.Χ. μάρκας FORD Focus γκρι χρώματος, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΖΡ 9547 και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με δήλωση του αστυνομικού διευθυντής Κοζάνης Γεώργιου Καραΐτση, ο χρόνος της ληστείας υπολογίζεται ότι ήταν ενάμισι λεπτό περίπου. Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί στις 13 Απριλίου και δηλώθηκε στο Αστυνομικό τμήμα Συκεών Θεσσαλονίκης, είπε κι επισήμανε ότι το τρίτο όχημα FORD με το οποίο διέφυγαν, φέρει ίχνη σύγκρουσης στο μπροστινό δεξιό και αριστερό μέρος. Ερωτηθείς για ποσό που κλάπηκε είπε ότι αφορούσε την κίνηση της ημέρας αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το ύψος του ποσού.

Φορούσαν κουκούλες
«Είχε παρά πολύ κόσμο έξω από την τράπεζα και ξαφνικά έρχεται μία μηχανή και κατεβαίνει ένα πανύψηλος νεαρός άντρας και βγάζοντας ένα ουρλιαχτό χτυπά με τη βαριοπούλα τη τζαμαρία και αμέσως σκορπίστηκε ο κόσμος», δήλωσε μία ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και περιέγραψε κα το πώς έπεσαν με τη μηχανή μόλις πήγαν να διαφύγουν αλλά και πως ακινητοποίησαν διερχόμενο αυτοκίνητο για να διαφύγουν. Τόσο η συγκεκριμένη κυρία όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι οι δύο δράστες φορούσαν κράνη και κουκούλες.
Αμέσως έφθασαν στην τράπεζα αστυνομικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας και το τμήμα σήμανσης της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης για να σημάνουν και να ερευνήσουν το χώρο, βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση τουλάχιστον τέσσερις κάλυκες από σφαίρες καθώς και η βαριοπούλα που άφησαν πίσω τους οι ληστές.
Στήθηκαν μπλόκα στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονταν το ρεπορτάζ δεν είχαν εντοπιστεί φωτογράφισαν της ασφάλειας και της σήμανσης οι όποιοι ερευνούν τον χώρο.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Πτολεμαΐδας, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο δύο ένοπλοι άγνωστοι άντρες λήστεψαν το υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας και διέφυγαν σχεδόν με παρόμοιο τρόπο.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.